150 de locuri de muncă în Spania


Laura Toporăscu

Vasluienii care își caută un loc de muncă în străinătate sunt așteptați să se înscrie pentru unul dintre cele 150 posturi vacante în Spania, oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), prin Serviciul de ocupare Eures România.

Posturile respective vizează munca sezonieră în agricultură. Cei angajați vor lucra în câmp, la cules fructe și curățat pomi, sau în fabrică, la aranjarea fructelor în lăzi și caserole.

Dintre cele 150 de persoane așteptate să meargă în regiunea spaniolă Lleida, 100 trebuie să fie femei. Dintre cei 50 de bărbați, unul va fi șofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D Â atestat), doi șoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C Â E și atestat) și doi tractoriști.

Durata contractului de muncă este aprilie-septembrie, cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie. Salariul oferit este de 6,25 euro brut/oră (lucrul în câmp) și 5,96 euro brut/oră (lucrul în fabrică).

Transportul dus-întors Spania va fi plătit de lucrător. Pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10% din salariu. Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Contractul de muncă se va  semna în Spania, după înscrierea în sistemul de securitate socială.

“Persoanele care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul AJOFM Vaslui, cu următoarele documente: copie carte identitate; CV EUROPASS în limba română, adeverință medicală cu mențiunea apt pentru muncă. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 31 martie. Locația și data selecției vor fi comunicate la o dată ulterioară”, a declarat Laura Toporăscu, consilierul Eures din cadrul AJOFM Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: