23 de intervenții pe zi


În semestrul I al anului, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt“ al județului Vaslui s-au produs 2.849 de evenimente, dintre care 2.604 situații de urgență (14,38 pe zi) și 245 de deplasări fără intervenție. În afara acestora, subunitățile de intervenție au executat 1.659 de acțiuni de pregătire (recunoașteri și exerciții cu forțe în teren), adică o medie de 9,16 pe zi.
“În perioada de referință, serviciile voluntare și private pentru situații de urgență au acționat singure sau cu sprijinul forțelor profesioniste pentru 171 de misiuni la incendii, 20 de misiuni pentru salvări de animale, 135 de misiuni pentru alte situații de urgență (inundații, asanarea și distrugerea munițiilor), 103 misiuni pentru asistența persoanelor, 23 de misiuni de degajare elemente acoperiș, asigurare măsuri PSI accident rutier, transport butelii și degajare țurțuri, 27 de misiuni de asigurare/supraveghere zonă probabilă de producere a unei situații de urgență, 19 misiuni la exerciții cu forțe și mijloace în teren, 1.640 de misiuni la activități de recunoaștere în teren”, a declarat căpitan Bogdan Apetrei, prim-adjunct al inspectorului șef al ISU Vaslui.
Pompierii au stabilit că incidența incendiilor este mai mare în mediul rural, iar principalele cauze le reprezintă coșul de fum necurățat și instalațiile electrice defecte.
Pagubele rezultate în urma incendiilor au fost estimate la 1.623.290 de lei, însă intervenția serviciilor profesioniste și voluntare a determinat salvarea a 62 de persoane, a unor bunuri în valoare de circa 50.725.300 de lei, a 164 de animale și 131 de păsări.
“ISU Vaslui reprezintă în momentul de față o instituție solidă, care a reușit, prin profesionalismul și devotamentul personalului, să prevină și să reducă efectele negative ale situațiilor de urgență produse în semestrul I al anului 2017”, a concluzionat căpitanul Bogdan Apetrei.


Leave a Reply