28 de șomeri în prag de pensionare au fost angajați


Laura Toporăscu

Angajatorii din județul Vaslui nu s-au înghesuit să încadreze în muncă persoane în vârstă, care mai au câțiva ani până la îndeplinirea condițiilor de pensionare, deși statul le acordă o subvenție lunară de 900 de lei.

Potrivit datelor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), doar 28 astfel de șomeri au fost angajați, în domenii precum construcții, agricultură, coafură și comerț.

”În anul 2017, 22 de firme au angajat 28 de persoane care mai aveau cinci ani până la îndeplinirea condițiilor de pensionare. Subvenția este de 900 de lei, până la îndeplinirea condițiilor de pensionare”, a declarat Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Dacă puțini angajatori au primit la lucru persoane care mai au doar câțiva ani până la pensionare, în 2017 au fost încadrați în muncă 461 de șomeri cu vârsta peste 45 de ani. Statul subvenționează și astfel de locuri de muncă cu 900 de lei lunar, pe o perioadă de 12 luni, cu obligația menținerii raporturilor de muncă cel puțin 18 luni.


Leave a Reply

%d bloggers like this: