28 iulie – a 111-a aniversare a salvatorilor medicali: Ziua Națională a Ambulanței, sărbătorită și la Vaslui


”Sunt 111 ani în care fiecare secundă a contat mult pentru domniile voastre. Vă felicit pentru dăruirea de care dați dovadă în activitate. Sunt convins că nu e ușor în ceea ce faceți. Știu dotările actuale, deficitul de personal cu care vă confruntați, însă vă asigur de sprijinul meu”, a declarat prefectul Eduard Popica.

Medici, asistenți, actuali și foști angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vaslui, autorități locale și județene au sărbătorit împreună împlinirea (astăzi) a 111 ani de funcționare a instituției puse în slujba salvării de vieți.
La Vaslui, ceremonia oficială, urmată de exerciții demonstrative, s-a desfășurat în Sala Mare a Consiliului Județean. Directorul medical al SAJ, Ana Maria Ungureanu, a punctat faptul că serviciul deține un parc auto învechit, dar a reușit să facă față solicitărilor. Anul trecut, au fost peste 53.000, media zilnică fiind de 146.
”Numărul de ambulanțe folosite în 2016 a fost de 29, dintre care 21 sunt de tip B1. Acestea au între 10.000 și 900.000 de km la bord, vechimea lor fiind de la doi până la peste zece ani, majoritatea fiind cu un grad de uzură foarte ridicat”, a declarat Ana Maria Ungureanu.
La sărbătoarea Ambulanței a fost prezent și prefectul Eduard-Andrei Popica, care a ținut să evidențieze rolul și meritele instituției: ”Este un prilej de bucurie pentru că, așa cum ne-ați și prezentat, succesul dumneavoastră este incontestabil. Sunt 111 ani în care fiecare secundă a contat mult pentru domniile voastre. Vă felicit pentru dăruirea de care dați dovadă în activitate. Sunt convins că nu e ușor în ceea ce faceți. Știu dotările actuale, deficitul de personal cu care vă confruntați, însă vă asigur de sprijinul meu”.
Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a transmis și el urări: “De ziua dumneavoastră, văd că aveți un tonus foarte bun, un optimism la fel de bun. Aveți o structură umană bună, sunteți foarte siguri din punctul de vedere al responsabilității care vă revine și acesta este cel mai bun lucru. Vă felicit pe toți lucrătorii serviciului de ambulanță”.
Și primarul vasile Pavăl a asigurat conducerea SAJ de sprijinul lui: “Este un eveniment deosebit pentru dumneavoastră și pentru noi. Serviciul de ambulanță este foarte important pentru o comunitate. Desfășurați o activitate foarte dificilă, în condiții uneori grele. În numele meu personal și al instituției pe care o reprezint, vreau să vă asigur de tot sprijinul, ori de câte ori va fi nevoie”.


Leave a Reply