40 de avize pentru producători: Avem pepeni autohtoni


Producătorii agricoli sunt obligați să afișeze elementele de identificare pentru pepeni astfel încât să-i putem deosebi ușor pe producători de comercianți. În județul Vaslui, 40 de producători de pepeni au primit avizul consultativ de la DAJ în vederea obținerii atestatului de producător și a carnetului de comercializare.

Potrivit reprezentanților Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, pentru a se face departajarea dintre comerciant și producătorul agricol, începând din această lună, producătorii agricoli care vând pepeni în piețe agroalimentare, târguri și piețe ambulante sunt obligați să afișeze etichetele acestor fructe într-un loc vizibil cumpărătorilor, fără a se deteriora. Astfel, eticheta pentru produsul pepeni comercializat de producătorii agricoli vasluieni va fi confecționată din hârtie A4, plastifiată transparent și va conține informații referitoare la denumirea produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului și prețul de vânzare.
Verificarea afișării de către producătorii agricoli a acestor etichete se va efectua de către Serviciul monitorizare, inspecții tehnice, verificare și control în domeniul agriculturii și industriei alimentare și statistică agricolă, monitorizare piață din cadrul DAJ Vaslui.
Avându-se în vedere asigurarea trasabilității produsului – pepeni, se va verifica atestatul de producător, carnetul de comercializare, precum și documentul de identificare al producătorului agricol.
În județul Vaslui, până în prezent, 40 de producători de pepeni au primit avizul consultativ de la DAJ în vederea obținerii atestatului de producător și a carnetului de comercializare de la primăriile unde sunt înscrise suprafețele cultivate cu pepeni.


Leave a Reply

%d bloggers like this: