80% dintre fermierii programați au depus cereri pentru subvenții


Potrivit reprezentanților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui, în perioada 1-27 martie, în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată în agricultură pentru 2017, au fost primite 7.641 de cereri, pentru o suprafață de 30.824,50 ha, ceea ce înseamnă 78,72% dintre fermierii programați (9.706).
„Toți fermierii din județ pot solicita sprijin în cadrul cererilor unice pentru mai multe scheme de plăți/măsuri, respectiv plăți directe și ajutoare naționale tranzitorii (plata pentru tinerii fermieri, schema de sprijin cuplat, schema simplificată pentru micii fermieri, ANT – vegetal și zootehnic), măsuri compensatorii de dezvoltare rurală (Agromediu și climă, Agricultură ecologică, plăți pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale, Agromediu PNDR 2013), scheme de plată în zootehnie. Pentru a fi evitate aglomerațiile, fac un apel către fermieri să respecte cu strictețe programările făcute pentru depunerea cererilor unice. Reamintim că termenul limită este 15 mai”, a declarat Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.
De pe 27 februarie, când a demarat la nivel național autorizarea la plată a cererilor depuse în 2016, APIA Vaslui a reușit să plătească integral 21.795 de fermieri, ceea ce reprezintă 95,4% din total. Alte 1.046 de cereri sunt în curs de autorizare, conducerea instituției sperând ca darea în plată să fie finalizată în câteva zile.


Leave a Reply