Absolvenții cu media maximă la evaluarea națională și bacalaureat, premiați la Vaslui: Cât costă un 10 la examen?


Absolvenții de gimnaziu și de liceu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională sau bacalaureat vor primi câte 1.000 de lei, respectiv 3.000 de lei. Premierea va avea loc pe 7 septembrie, la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui.

Guvernul a adoptat o hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților de gimnaziu care au obținut media 10 la evaluarea națională 2017 și celor de liceu cu 10 la bacalaureat 2017. Potrivit actului normativ, viitorii liceeni vor primi câte 1.000 de lei, în timp ce viitorii studenți, câte 3.000 de lei.
Din județul Vaslui, stimulente de 3.000 de lei ar urma să primească Mălina Chelaru, care a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Ana Maria Polcovnicu, absolventă a Liceului „Emil Racoviță” Vaslui, și Gabriel Cozma, absolvent al Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui.
În ceea ce-i privește pe beneficiarii stimulentelor în valoare de 1.000 de lei, vorbim despre 12 elevi: din Vaslui – Elena Gavrilă și Diana Teodora Panainte (Școala „Mihai Eminescu”), Ruxandra Maria Albescu și Răzvan Andrei Perial (Liceul „Mihail Kogălniceanu”), Miriam Mălina Matcașu (Școala „Constantin Parfene”), Andrei Iordan și Tudor Ciobotariu (Școala „Ștefan cel Mare”), Cosmin Daniel Lupu și Crina Iancu (Școala „Mihail Sadoveanu”), Mihaela Oana Iurașcu (Școala „Alexandra Nechita”); din Bârlad – Dragoș Sârbu și Ana Maria Nanu, ambii de la Școala „George Tutoveanu”.
„Elevii eminenți vor fi premiați de Ministerul Educației, iar ceremonia organizată de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui pentru recompensarea acestora se va desfășura joi, 7 septembrie, începând cu ora 11, la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. Județul Vaslui a fost și în 2017 la înălțime la acest capitol, cu 12 elevi de 10 la Evaluarea Națională și trei elevi de 10 la Bacalaureat. Grație eforturilor deosebite ale acestor elevi, ale profesorilor care i-au pregătit și ale părinților care i-au susținut, județul Vaslui s-a situat pe un binemeritat loc zece în clasamentul național al elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2017”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean.
Anul trecut, de aceste stimulente financiare au beneficiat nouă elevi din Bârlad, Vaslui și Negrești.


Leave a Reply

%d bloggers like this: