Acțiune umanitară “Solidar” la Crețești: “Viitorul țării stă și în copiii cu potențial, dar fără resurse!”


Voluntarii hușeni ai Asociației “Solidar” Vaslui au vizitat zece familii cu 40 de copii din comuna Crețești, cărora le-au dus “îmbrăcăminte și încălțăminte donate de oameni cu suflet mare”.

Voluntarii Asociației “Solidar” Vaslui își continuă periplul prin comunitățile sărace din județ pentru a aduce bucurie în casele oamenilor necăjiți. Pe 10 august, voluntarii hușeni ai ONG-ului au organizat o acțiune umanitară în satele Crețeștii de Jos, Crețeștii de Sus și Budești, comuna Crețești.
“Acțiunea se înscrie în încercarea noastră de a oferi sprijin familiilor cu mulți copii din mediul rural. Voluntarii au adus fericire în sufletele a zece familii cu 40 de copii, oferindu-le articole de îmbrăcăminte și încălțăminte donate de oameni cu suflet mare. Lista familiilor ne-a fost pusă la dispoziție de doamna Cătălina Surdu, asistent social în cadrul Primăriei Crețești”, a declarat Laura Parfene, coordonatoarea voluntarilor.
Participanții s-au declarat impresionați de dorința copiiilor de a învăța și de a fi din ce în ce mai buni.
“Membrii asociației au fost profund impresionați de situația precară în care se aflau cei 40 de micuți. În ciuda traiului greu, acești copii minunați au o atitudine îmbucurătoare față de învățătură, având în palmares un număr surprinzător de diplome obținute la concursuri și activități școlare. Viitorul țării stă și în copiii cu potențial, dar fără resurse! De aceea, ei merită susținuți cât mai mult cu putință”, a mai spus Laura Parfene.
La acțiune a participat și primarul comunei Crețești, Viorel Savin, precum și președintele Asociației “Solidar” Vaslui, Ionel Popa.


Leave a Reply