Adeverinţe da, subvenţii ba!


subventii_agriculturaFermierii din judeţ beneficiari ai schemelor de plată şi care au nevoie să acceseze împrumuturi se pot prezenta la APIA Vaslui în vederea obţinerii adeverinţelor necesare. Documentele sunt eliberate la cel mult 48 de ore de la depunerea solicitării.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Vaslui, instituţia a început să elibereze adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de dezvoltare rurală) implementate în cadrul Campaniei 2016, respectiv pentru cei care intenţionează să acceseze credite (în vederea finanţării activităţilor specifice) de la insituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.
“La solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2016. De asemenea, se confirmă, la data emiterii, suprafaţa determinată pentru plată, că s-a efectuat controlul administrativ referitor la eligibilitatea schemelor de plată care fac obiectul convenţiei şi că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Valoarea creditului va fi în cuantum de până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA”, spun reprezentanţii APIA Vaslui.
În conformitate Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 839/2016, privind aprobarea condiţiilor în care se vor încheia convenţiile dintre instituţiile financiare bancare şi nebancare şi APIA, dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăşi ROBOR 6M ^ maximum 2,5%, iar comisioanele aferente creditului sunt în limita de 1%.


Leave a Reply