Adeverințele de grupă, piatra de încercare a viitorilor pensionari


Data ieșirii la pensie, condițiile și documentele necesare pentru a-și depune dosarul sunt principalele probleme cu care hușenii au venit, ieri, în audiență la șeful Casei Județene de Pensii, Isabel Bogdan.

Prezent la Biblioteca Municipală “Mihai Ralea” din Huși pentru a discuta cu cei interesați despre Legea pensiilor, directorul Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui, Isabel Bogdan, a declarat că pricipala problemă cu care se confruntă vârstnicii este obținerea adeverințelor de grupă: “Hușenii care au venit în audiență au prezentat chestiuni legate de data ieșirii la pensie, condițiile și documentele necesare pentru a-și depune dosarul. O problemă mai deosebită se referă la adeverințele de grupă. Noi îi îndrumăm pe oameni către firmele private de arhive, să-și scoată acele adeverințe de grupă și să respecte temeiul legal”.
Pentru obținerea acestor documente, în funcție de societatea la care au lucrat, hușenii trebuie să bată drumul până la Brăila,Tomești, Bacău șamd. Pentru a nu bâjbâi printre atâtea firme care au preluat arhivele, cei interesați pot cere îndrumarea specialiștilor din cadrul CJP Vaslui.
“Atunci când țin audiențe, îi îndrum pe oameni astfel încât să știe exact la ce firmă să meargă pentru adeverința necesară. Avem o listă cu firmele private de arhivă care au preluat actele de la întreprinderile lichidate din județul Vaslui”, a subliniat șeful CJP Vaslui.
Ieri, la Huși, aproximativ 30 de persoane au fost în audiență la directorul CJP Vaslui. Astfel de întâlniri vor mai avea loc doar dacă se înscriu cel puțin 10-15 persoane. Înscrierile se fac la sediul Bibliotecii Municipale.


Leave a Reply

%d bloggers like this: