Administrarea unui municipiu naște patimi grele: Noi aventuri în Consiliul Local Huși


Ieri, ședința extraordinară a CL Huși s-a transformat într-un mare circ, în care gestionarea treburilor comunității a cam rămas la ușă, pe dinafară.

Așa cum ne-am obișnuit, nici ședința extraordinară de ieri a Consiliului Local (CL) Huși nu a fost una care să poată fi televizată la orele permise minorilor… Cu doar patru puncte pe ordinea de zi și care, aparent, nu necesitau cine știe ce dezbateri, întrunirea aleșilor se prefigura a fi scurtă și calmă. Lucrurile nu au stat deloc așa.
La un moment dat, consiliera Cătălina Popa (PNL) i-a cerut unele lămuri edilului șef, dar răspunsul nu a mulțumit-o, că doar de asta e în opoziție.
“Considerați că întrebările mele sunt incomode?”, s-a adresat Cătălina Popa primarului Ioan Ciupilan. “Vă dați prea multă importanță!”, a sunat replica.
De aici, schimbul de replici s-a făcut brusc foarte tăios, de nereprodus într-un ziar ca al nostru. Ca să rezumăm, au fost epitete “sugestive”, adresări la “per tu”, amenințări cu instanța etc, totul sub privirile stupefiate ale celorlalți consilieri.
Abia după vreun sfert de oră, aleșii hușeni au putut face și puțină administrație. Ei și-au ales președintele de ședință pe această lună, în persoana lui Alexandru Corjinschi (PSD), și au votat celelalte trei proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi: constituirea cu titlu gratuit a drepturilor de uz și servitute asupra unor suprafețe de teren situate în domeniul public și privat al municipiului Huși către Delgaz Grid SA, apoi similar pentru Gaz Est SA, apoi actualizarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul “execuție lucrări de utilități și sistematizare verticală locuințe ANL”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: