Agricultorii spanioli caută 800 de “căpșunari”: De muncă în străinătate


Spania caută 800 de persoane pentru campania de recoltare a căpșunilor, sezonul 2018. În acest sens, se va organiza o selecție, la o dată ulterioară, însă persoanele care doresc să se înscrie trebuie să o facă până pe data de 5 decembrie, la sediul AJOFM Vaslui. Durata contractului este de trei luni, iar data estimată de angajare este 15 februarie 2018.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui prin serviciul de ocupare EURES România oferă 800 de locuri de muncă vacante în Spania (400 de femei și 200 de cupluri) pentru munca sezonieră în agricultură (sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, vârsta 18-50 ani), pentru recoltarea căpșunilor, campania 2018 (nu se solicită experiență).

Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărțite în șase zile, ziua a șaptea este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineții, până la finalul zilei beneficiind de o pauză de jumătate de oră.

Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, conform Convenției colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuțiile datorate sunt de 2% impozit pe venit și 113 euro asigurare socială.

Cazarea este asigurată de angajator, iar muncitorul trebuie să plătească 1,6 euro/zi pentru cheltuieli. Muncitorul plătește primul transport de venire, iar firma plătește întoarcerea, cu condiția ca muncitorul să folosească mijlocul de transport oferit de firmă. Prețul primului drum se va recupera din primele salarii.

“Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conține următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, adeverința medicală “apt pentru muncă”.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Vaslui. Data și locația bursei vor fi comunicate ulterior”, a declarat Laura Toporăscu, consilierul EURES, din cadrul AJOFM Vaslui


Leave a Reply