Albiţa, arhiplină la început de an


În primele trei zile ale lui 2017, punctul de trecere a frontierei Albiţa a înregistrat peste 25.800 de treceri de persoane.

În primele trei zile ale acestui an, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 378.000 de persoane, anunţă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.
“La frontiera de est a României, respectiv PTF Albiţa, în anumite intervale de timp, media timpilor de aşteptare la intrare a depăşit 60 de minute”, se menţionează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).
La Albiţa, s-au înregistrat peste 25.800 de treceri de persoane.
”Având în vedere că, în perioada imediat următoare, se celebrează sărbătorile de iarnă pe rit vechi, se estimează creşteri ale traficului la frontiera cu Republica Moldova, pe sensul de intrare în ţară. Reamintim participanților la trafic că Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Aceasta prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, arată reprezentanţii IGPF.
De asemenea, Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590, la care pot semnala diferite aspecte privind modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei.


Leave a Reply