Alegeri pentru Primăria Oșești


Mulți sau puțini? Patru partide politice, PNL, PSD, PMP și ALDE, și-au desemnat candidați pentru fotoliul de primar al comunei Oșești. Alegerile vor avea loc pe 5 noiembrie.

 Spre finele lunii septembrie, guvernul a stabilit organizarea, în data de 5 noiembrie, a scrutinului local parțial pentru alegerea primarilor în 16 localități din țară în care această funcție a rămas vacantă din varii motive, precum și pentru alegerea unui consiliu local. Este și cazul comunei Oșești, din județul nostru. Grigore Lefter, edilul șef proaspăt reales la scrutinul din 5 iunie 2016, a fost eliberat din funcție pe 31 octombrie 2016, prin ordin al prefectului Isabel Bogdan, după ce, pe 14 octombrie, magistrații Curții de Apel Iași l-au condamnat definitiv la un an de închisoare, cu suspendare, pentru infracțiuni de corupție (fraude cu fonduri europene).

Biroul electoral de circumscripție nr. 56 Oșești a anunțat că doar patru partide politice și-au desemnat candidați: Neculai Popițanu – PMP, Didi Alexandroaie – PSD, Romică Rusu – ALDE, Ioan Todirașcu – PNL. Candidatul PSD este nimeni altul decât viceprimarul comunei, care, odată cu eliberarea din funcție a lui Lefter, i-a preluat atribuțiile de serviciu. Cei patru „magnifici” trebuie să știe că, potrivit calendarului electoral aprobat de guvern, își vor putea face campanie între 22 octombrie, ora 7, și 4 noiembrie, ora 7.

La scrutinul din 5 noiembrie sunt așteptați la urne 2.364 de alegători la nivelul celor patru sate componente, respectiv Oșești, Buda, Pădureni și Vîlcele. Cei din Oșești și Vîlcele vor vota la secția nr. 369 (din incinta Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Oșești), cei din Buda vor merge la secția nr. 370 (din incinta Școlii Gimnaziale „Luiza Zavloschi” Buda), iar cei din satul Pădureni la secția nr. 371 (din incinta Școlii Primare Pădureni).

Prefectul monitorizează atent scrutinul

În contextul în care duminică, 22 octombrie, începe campania electorală, prefectul Eduard-Andrei Popica s-a asigurat că toate activitățile sunt îndeplinite conform termenelor cuprinse în calendarul electoral aprobat oficial. Până acum, a fost întocmită documentația privind achiziția de servicii tipografice și servicii conexe pentru tipărirea buletinelor de vot și a fost asigurată hârtia necesară. De asemenea, au fost confecționate ștampilele de control ale secțiilor de votare și au fost aduse la cunoștință publică semnele electorale ale partidelor care participă la alegeri.

„Au fost stabilite locurile speciale pentru afișaj electoral și au fost amplasate panouri electorale în cadrul acestora. În perioada imediat următoare, se va întocmi macheta buletinului de vot care va fi folosit la alegeri și se va încheia contractul de tipărire a buletinelor de vot. Pentru planificarea, organizarea și coordonarea activităților din domeniul ordinii și siguranței publice, la nivelul Instituției Prefectului Județului Vaslui a fost realizat un plan de măsuri care vizează atât perioada premergătoare, cât și cea în care se desfășoară alegerile locale parțiale”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica.


Leave a Reply

%d bloggers like this: