Alegerile locale se apropie vertiginos: “În seara de 5 iunie, la ora 21, PSD va fi un partid învins!”


Nelu Tataru Dan MarianInterviu în exclusivitate cu senatorul PNL Nelu Tătaru, candidat la funcţia de primar al municipiului Huşi.

După lansarea oficială a candidaţilor Organizaţiei Teritoriale PNL Vaslui pentru alegerile locale din 5 iunie, şi municipiul Huşi a intrat în perioada de precampanie electorală. În două luni şi jumătate, “oraşul dintre vii” ar putea avea un nou primar. Senatorul Nelu Tătaru este susţinut de liberali în cursa pentru această funcţie.

“Trebuie să continuăm să construim Huşul”

– Vă apropiaţi de finalul acestui mandat în Senat. Timp de patru ani, aţi reprezentat huşenii în Parlament. Le cunoaşteţi nevoile? Care le sunt doleanţele?
– Huşenii vor, în primul rând, locuri de muncă, iar eu îmi propun ca în Huşi să vină investitori şi să creeze măcar 1.000 de locuri de muncă în următorii patru ani. Mai vor un oraş sigur şi curat, iar eu îmi propun să extindem sistemul de supraveghere video, să introducem paza în toate unităţile de învăţământ şi gestionăm cum se cuvine problema deşeurilor menajere. Huşenii vor blocuri reabilitate termic, iar eu spun că până în 2020 vom avea 90% dintre apartamente reabilitate. Ei vor şi locuri de parcare, iar eu îmi propun să amenajăm peste 200 în următorii patru ani. Vor un spital curat, modern, iar aici trebuie să găsim soluţiile legale ca Primăria Huşi să continue investiţiile în Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian”. Toate sunt importante şi toate trebuie demarate în cel mai scurt timp.
– Credeţi că a venit momentul ca la Primăria Huşi să vină un liberal veritabil?
– Noi, cei de la PNL, trebuie să continuăm să construim Huşul pentru că asta îşi doresc cetăţenii. Trebuie să avem proiecte, să venim cu soluţii, să dezbatem împreună cu huşenii ceea ce trebuie să facem pentru oraşul nostru. Îmi doresc ca echipa PNL să câştige Consiliul Local şi Primăria Huşi pentru că noi am înţeles ce vor huşenii şi putem să le rezolvăm problemele.

“Fiecare idee bună devine o prioritate pentru mine.”

– Cunoaşteţi bine problemele urbei, aveţi şi soluţii? De unde veţi lua bani ca să le duceţi pe toate la capăt?
– Pe lângă bugetul Huşului, fondurile europene sunt o soluţie. Se vor deschide axe de finanţare şi trebuie să fim pregătiţi cu proiecte eligibile.
– Ce cuprinde platforma dumneavoastră electorală?
– Am enumerat mai înainte priorităţile mele pentru continuarea modernizării Huşului. Programul meu electoral este mult mai amplu, cuprinde proiecte pentru toate catogoriile sociale şi este bazat pe ceea ce vor cetăţenii. Am un dialog deschis cu ei, atât pe reţelele de socializare, cât şi la spital sau când ne vedem în oraş, la plimbare sau la cumpărături. Vorbim, dezbatem problemele pe care le au şi căutăm soluţii. Am primit multe propuneri din partea cetăţenilor şi îi felicit pentru implicare. Fiecare idee bună devine o prioritate pentru mine. Aştept în continuare alte propuneri pentru că asta înseamnă să faci echipă cu oamenii.
– De ce credeţi că are nevoie cel mai mult Huşul din punct de vedere al administraţiei locale?
– De cât mai multe discuţii, dezbateri cu cetăţenii. Huşenii sunt oameni dornici să se implice, cu spirit civic, cu multe idei pentru dezvoltarea oraşului lor, pe care îl iubesc enorm. Se vede asta în fiecare zi. Nu trebuie decât să-i ascultăm, iar eu asta fac.
– Ce şanse credeţi că are PNL să câştige alegerile într-un judeţ dominat de PSD de peste 25 de ani?
– În seara de 5 iunie, la ora 21, PSD va fi un partid învins!


Leave a Reply

%d bloggers like this: