Aleșii hușeni se reunesc mâine, în ședință ordinară


Primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, i-a convocat pentru joi, 22 februarie, de la ora 15, pe consilierii locali, în ședința ordinară a acestei luni. În total, aleșii vor analiza și vota 21 de proiecte de hotărâre, plus “Diverse”.

Primele două proiecte aflate pe ordinea de zi se referă, pentru a treia oară în acest mandat al Consiliului Local (CL) Huși, la schimbarea componenței. Mai exact, se va constata încetarea mandatului de consilier al lui Daniel Dobrea (PSD), în urma demisiei acestuia, și validarea mandatului lui Victor Blănariu (PSD).

Tot mâine, sunt planificate două proiecte privind evaluarea anuală a managementului de la Biblioteca Municipală “Mihai Ralea” și Casa de Cultură “Alexandru Giugaru”, instituții aflate în subordinea CL Huși. De asemenea, consilierii își vor desemna reprezentanții în comisiile de evaluare și de soluționare a contestațiilor la evaluarea șefilor celor două unități.

Un alt punct important se referă la Spitalul municipal “Dimitrie Castroian”. Aici, aleșii sunt chemați să-și desemneze reprezentanții în comisiile de concurs și de soluționare a contestațiilor pentru ocuparea posturilor de director medical și director financiar-contabil.

Două proiecte au caracter social: alocarea de fonduri de la bugetul local și aprobarea contractelor de acordare a serviciior sociale specializate pentru cinci ONG-uri: Asociația Comunitară “Totul pentru viață”, Asociația “Star Of Hope România” – punct de lucru Huși, Asociația Congregația Surorile Săracilor “Pr. Vicenzo Morinello”, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași – punct de lucru Huși și Asociația Congregația Surorilor Franciscane Misionare de Asissi.

Pe ordinea de zi se mai află închirierea, prin licitație publică, a două spații comerciale, schimbarea titularului unui contract de închiriere la un apartament și modificarea unei hotărâri de CL din decembrie 2017.


Leave a Reply

%d bloggers like this: