Alocare bugetară pentru spitalul din Bârlad


În curând, Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad va dispune de o serie de lavoare necesare producerii de apă sterilă, în valoare de 121.100 de lei. Banii au fost alocaţi zilele trecute de la bugetul local, suma necesară fiind aprobată de consilieri în şedinţă de îndată.
„Spitalul a solicitat 13 lavoare, impuse a fi cumpărate în urma controlului Direcţiei de Sănătate Publică. Şase lavoare pentru producerea apei sterile cu două posturi costă 68.100 de lei, iar alte şapte lavoare pentru producerea apei sterile cu un post costă 53.000 de lei”, a explicat ec. Mariana Niţă, şefa Serviciului Buget-Contabilitate din cadrul Primăriei Bârlad.
Nu este singura sumă alocată de la bugetul local spitalului bârlădean în ultima perioadă. Recent, consilierii au votat achitarea a 176.500 de lei, reprezentând prima tranşă trimestrială din totalul de şase, pentru achiziţionarea computerului tomograf, iar ceva mai înainte, repartizarea a 800.000 de lei pentru lucrări urgente de consolidare la Pavilionul TBC, care adăposteşte secţiile Pneumologie I şi II şi Psihiatrie, pentru a se putea obţine, de la 1 ianuarie 2017, autorizaţia sanitară de funcţionare.


Leave a Reply