Angajări la Spitalul municipal Bârlad: Se va sfârși criza de medici?


Așa cum se întâmplă în multe unități sanitare din țară, spitalul bârlădean se confruntă cu un deficit de specialiști, astfel că va scoate la concurs nu mai puțin de 15 posturi de medici.

De ani buni, schema de personal a Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad arată că unitatea își desfășoară activitatea cu un deficit serios de personal, la 30 septembrie 2017, doar 77,59% din statul de funcții fiind ocupat. Potrivit unei situații prezentate de managerul Daniela Borș, spitalul are pe statul de plată 115 medici, dintre care 20 sunt rezidenți, și ar mai fi nevoie de 55.

Din păcate, în ultimii ani, mulți dintre rezidenți au preferat să plece în alte orașe, iar unii dintre medicii de bază ai spitalului și-au dat demisia sau au intrat în concedii prelungite. În prezent, conducerea unității face eforturi mari pentru a acoperi liniile de gardă ale unor secții importante, inclusiv la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU), poarta de intrare a mii de pacienți în fiecare lună. În acest sens, a fost publicat în revista „Viața Medicală” un anunț referitor la scoaterea la concurs a 15 posturi de medici, dintre care doi sunt pentru CPU.

Potrivit anunțului, spitalul încearcă să angajeze un neonatolog, un neurolog, doi medici urgentiști, un ORL-ist, un oncolog, doi pediatri, un medic ATI, un internist, un gastroenterolog, un medic și un epidemiolog pentru Serviciul de Prevenire și Combatere a Infecțiilor Nosocomiale, un medic pentru Boli Infecțioase, un generalist (cu atestat în asistența de urgență prespitalicească).

La concurs se pot prezenta medici cu drept de liberă practică, specialiști sau primari confirmați în specialitatea respectivă, rezidenți aflați în ultimul an de pregătire în specialitatea în care se publică postul. Dosarele cu documentele necesare pot fi depuse la sediul spitalului, odată cu o taxă de concurs de 150 de lei. Potrivit metodologiei, concursul va fi organizat în cel mult 90 de zile.


Leave a Reply

%d bloggers like this: