Anul Larisei


În 2016, Larisa-Andra Gheţeu a avut parte de unul dintre cei mai buni ani de când se află în lumea taekwon-do-ului. Vasluianca a fost declarată cea mai bună sportivă a judeţului la sporturile neolimpice, graţie titlurilor naţionale obţinute pe echipe şi la individual, dar şi trofeului de campion european, cu echipa, la spargeri forţă. Ea este pregătită de Mihai Hondru, la CS ”Liga de Est” Vaslui.

Larisa-Andra Gheţeu a impresionat întreaga suflare sportivă din judeţ în momentul în care a fost declarată cea mai bună sportivă (categoria „neolimpice”) a anului 2016. Titlul este pe deplin meritat, iar multipla campioană naţională şi campioană europeană este mândră de performanţele obţinute, pentru care a muncit foarte mult.
”Am fost declarată cea mai bună sportivă a anului, ceea ce mă onorează. E o dovadă a muncii depuse. Am început cu rezultate remarcabile la Naţionalele desfăşurate la Vaslui. A fost un campionat cu emoţii şi trăiri. Mi-au fost aproape familia, prietenii şi alte persoane dragi. A urmat Campionatul European din Finlanda, unde am obţinut, cu echipa, locul I la spargeri forţă şi locul II la tehnici speciale”, a spus Larisa-Andra Gheţeu.
Singurul regret al vasluiencei este legat de ratarea podiumului la individual: ”Am avut un loc 4 la individual, important, de altfel, însă sunt dezamăgită pentru că am fost foarte aproape de podium. Se putea mai bine. Mereu e loc de mai bine. M-am oprit lângă podium. Am avut un baraj foarte dificil, adversarele fiind bine pregătite. Acel baraj l-am resimţit din plin pentru că m-am ales cu ambele picioare vinete. Mi-a trebuit două zile ca să mă refac fizic şi psihic. La proba pe echipe, am demonstrat că a fost o întâmplare ratarea podiumului la individual”.
2017 vine cu două obiective mari pentru sportivă, Campionatele Europene şi Mondiale, de unde speră să aducă noi medalii.
”După toate problemele de la minister, care a tăiat finanţarea federaţiei noastre, am dubii dacă îmi doresc să fac cinste ţării pe banii şi sănătatea mea. E foarte greu să zic nu, practic, mi-aş impune să nu-mi doresc participarea. Vreau să fiu acolo, asta e clar, îmi doresc pentru că ştiu că încă mai pot contribui la performanţele României. Mai am multe de arătat”, a declarat Larisa-Andra Gheţeu.
Prima competiţie a anului este însă Campionatul Naţional, care va avea loc la Iaşi.
”Îmi doresc ca vasluienii să ne susţină cu sufletul la gură, aşa cum au făcut-o la ediţia de la Vaslui. Urmează Campionatul European din Bulgaria”, a încheiat sportiva CS ”Liga de Est” Vaslui.


Leave a Reply