Apel către fermierii vasluieni


apelDirecţia pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) a organizat, joi, la sediul Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor, o întrunire cu reprezentanţii primăriilor care au atribuţii în domeniul agricol, pentru a le fi prezentată metodologia de lucru referitoare la completarea situaţiilor statistice.
Potrivit Programului Statistic Naţional Anual 2016, DAJ Vaslui are obligaţia de a efectua cercetarea “Suprafaţa recoltată şi producţia obţinută, aplicarea îngrăşămintelor, amendamentelor şi pesticidelor, plantările şi defrişările de vii şi pomi în anul 2016”, precum şi inventarierea culturilor semănate în toamna acestui an şi a propunerilor de însămânţari în primăvara anului 2017.
Au participat 61 de agenţi agricoli din mediul rural.
“Pentru buna desfăşurare a acţiunii, a fost transmisă o adresă către agenţii economici, prin care li se solicită cooperarea astfel încât la întocmirea documentelor necesare să reliefeze cu exactitate datele din teren. Avându-se în vedere programările zilnice stabilite anterior, perioada maximă de depunere a acestor situaţii statistice la sediul instituţiei este 17-25 noiembrie”, a declarat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.


Leave a Reply