Apicultorii sunt mulțumiți


Gigel Crudu

Cei 6.500 de crescători de albine din județul Vaslui vor plăti un impozit pe norma de venit mai mic decât anul trecut.

Apicultorii din județ vor avea anul acesta de plătit un impozit pe norma de venit în agricultură mai mic comparativ cu 2017. Dacă anul trecut norma de venit pe familia de albine a fost de 31,36 lei, acum este de 26 de lei.

“Impozitarea în apicultură se aplică doar celor care au peste 75 de stupi. Persoanele fizice care desfășoară activitățile agricole sunt supuse impunerii pe bază de norme de venit, indiferent de forma sub care desfășoară aceste activități, respectiv individual, PFA sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică”, a declarat Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui.

Impozitul pe norma de venit se plătește indiferent dacă apicultorul comercializează sau nu miere. Proprietarii de stupi sunt obligați ca până pe 25 mai să declare la Finanțe efectivul de albine și, pe baza normelor de venit stabilite, li se calculează impozitul, care poate fi plătit în două tranșe: 50% până la data de 25 octombrie inclusiv; 50% până la data de 15 decembrie inclusiv.

În județul nostru, de apicultură, domeniu care s-a dovedit destul de rentabil, se ocupă peste 6.500 de locuitori, care dețin peste 80.000 de familii de albine.


Leave a Reply

%d bloggers like this: