Aproape 900 locuri de muncă vacante în stăinătate


În această perioadă, AJOFM Vaslui dispune de 891 de joburi prin intermediul rețelei EURES România.

Vasluienii au mai multe oportunități de încadrare peste hotare fiindcă, în aceste zile, angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 891 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în Malta (250), Germania (199) și Italia (140).
În primul caz, angajatorii maltezi oferă de muncă doar șoferilor de autobuz.
Și în Germania această meserie este solicitată, iar firmele de acolo vor să încadreze 60 de șoferi profesioniști. Mai sunt libere 15 posturi de educatoare, 13 de asistent medical, 11 de ospătar, 10 de bucătar, cinci de fizioterapeut și câte patru de betonist, excavatorist, montator izolații clădiri, specialist sisteme de canalizare și zidar. În aceeași țară sunt disponibile câte trei joburi de menajeră, operator mașini și instalații fabricare produse din plastic, personal în domeniul hotelier, operator utilaje pentru construcții, recepționer și câte alte două de electrician în construcții, electrician în construcții cabluri, lucrător în construcții, maistru construcții rețele de cabluri, maistru hidroizolații clădiri, maistru construcții de drumuri, menajeră, operator mașini și specialist restaurant. Companiile din țara lui  Beethoven mai dispun de locuri de muncă în următoarele ocupații: administrator sistem Linux, ajutor barman-șef, ajutor bucătar, ambalator, chef de rang, chef de partie, commis de rang, demichef de cuisine, dulgher, grădinar, hamal, instalator, instalator/montator țevi, instalator clădiri, inginer electronist și software, inginer baze de date, inginer/expert unități hidrostatice, inginer proiect sisteme hidraulice, manager calitate, manager în construcții, maistru construcții civile, mecanic instalații sanitare, termice/de climatizare, mecanic industrial, medic specialist medicină generală, muncitor în construcții din beton armat, montator acoperișuri, operator excavator, operator CNC (frezor), operator stivuitor, operator pompe beton, personal catering, personal servire clienți, sudor și tehnician electronist.
În Italia, vasluienii se pot angaja ca asistenți medicali generaliști – 60 de locuri, asistenți medicali – 40 și tot atâția ca îngrijitori la domiciliu.
Cei interesați să-și găsească de lucru în Cehia au la dispoziție 30 de posturi ca șoferi de autobuz, 20 ca șlefuitori-pilitori, 10 ca sudori, cinci ca electricieni auto, cinci ca mecanici auto, cinci ca șoferi de tir, trei ca mașiniști și câte un loc de muncă pentru electrician, fizioterapeut și tehnician frigidere.
Și în Marea Britanie există destule oportunități de încadrare, și anume 35 de posturi ca îngrijitor de persoane la domiciliu, șase de îngrijitor persoane și cinci de îngrijitor de persoane și îngrijitor copii.
În Danemarca, există 30 de locuri de muncă pentru distribuitori de ziare și colete și 15 pentru muncitori necalificați la cules de căpșuni, mazăre și cartofi.
Firmele slovene dispun de 40 de locuri de muncă pentru muncitori în industria prelucrătoare, două de excavatorist și câte unul de inginer proiectare dezvoltare turnuri de răcire, șofer camion/muncitor în construcții și specialist IT.
În Olanda, firmele caută pentru angajare 20 de culegători de căpșuni și trei ingineri de sistem.
Angajatorii din Irlanda vor 20 de lucrători în fermele de vaci de lapte.
Piața muncii din Belgia dispune de 10 locuri, respectiv șase de zidar tencuitor, două de montator pereți și plafoane din ghips carton și câte unul ca desenator tehnic pentru construcții metalice și electrician nave senior.
În Austria, patronii vor să încadreze trei lăcătuși mecanici CNC, un tâmplar, un mecanic auto, un sudor și un tehnician dentar.
Posturi vacante sunt și în Norvegia, unde e nevoie de șase tâmplari cofraje.
În Luxemburg, se oferă patru locuri de muncă în meseria de tehnician radiodifuziune și audiovizual, iar în Slovacia sunt două de bucătar-șef și două de chelner.
Spaniolii dispun de patru locuri de muncă, respectiv tehnician turbine eoliene – trei și șef de echipă turbine eoliene.
În Letonia, firmele vor să încadreze trei lucrători în depozit, iar cei care își caută de lucru în Polonia vor găsi trei joburi de consultanți service client cu cunoștințe de limba română.
În fine, în Suedia este un job de manager grup experți explorare.
„Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), din Vaslui, strada Spiru Haret, nr. 5, etaj 1, cam. 24, tel. 0733.975.397”, a declarat Laura Toporăscu, consilierul EURES din cadrul AJOFM Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: