Armonie în Consiliul Local Bârlad


Pentru prima dată în foarte mulţi ani, cu excepţia unui proiect, toate iniţiativele supuse atenţiei consilierilor bârlădeni au fost aprobate fără intervenţii în contradictoriu.

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Bârlad din 30 septembrie a făcut notă discordantă faţă de cele cu care lumea se obişnuise deja. Aproape toate proiectele de hotărâre (38 pe ordinea de zi, dar trei au fost retrase, iar alte şase au venit suplimentar) au fost aprobate în cel mai scurt timp posibil. Excepţie a făcut punctul 27, referitor la reactualizarea expertizei pentru blocul 10, de pe strada Republicii nr. 296, încadrat în clasa I de risc seismic, care a fost discutat primul şi care a fost aprobat abia după aproape o jumătate de oră. Şi nu din cauza şicanelor dintre consilierii PSD şi PNL, aşa cum s-ar putea crede, ci pentru că specialistul care a realizat reexpertizarea, prof.univ.dr.ing. Ion Şerbănoiu, a prezentat în plen, cu lux de amănunte, concluziile raportului tehnic.
După alte 12 minute de discuţii, dar fără legătură cu iniţiativele de pe ordinea de zi, aproape de ora 17 (şedinţa a început la ora 16) s-a trecut efectiv la proiectele ce trebuiau aprobate. Încă de la început, pesedistul Constantin Gîlea i-a cerut preşedintelui de şedinţă, liberalul Iulian Bîcă, să dea citire cât mai repede proiectelor şi să le supună votului de aceeaşi manieră. La fel şi în cazul ultimelor puncte, în cazul cărora era nevoie de vot secret, dar solicitarea i-a fost refuzată, aşa că şedinţa s-a lungit până după ora 17.30, mai mult din cauza timpului alocat explicaţiilor date pentru buletinele de vot, strângerea şi numărarea lor.


Leave a Reply

%d bloggers like this: