În atenția oricărui vârstnic: Ești nemulțumit de cuantumul pensiei? Iată ce se poate face!


O serie de persoane cărora nu li s-au luat în calcul, când au ieșit la pensie, anii lucrați în grupele de muncă I și a II-a pot depune din nou cereri la Casa Județeană de Pensii.

De multe ori, vasluienii care se retrag din activitate sunt nemulțumiți de cuantumul pensiilor pe care le primesc de la stat și vor să le conteste. Sărăcia îi împinge să facă acest lucru, fiecare bănuț în plus contând pentru persoanele de vârsta a treia.
La Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui se prezintă, lunar, zeci de astfel de persoane.
„Când un vârstnic este nemulțumit de cuantumul pensiei, o poate contesta în termen de 30 de zile de la primirea deciziei. El trebuie doar să depună o contestație, în care menționează de ce este nemulțumit de valoarea acesteia, prin neluarea în calcul a unor adeverințe sau neluarea în calcul a grupelor de muncă”, declarată reprezentanții CJP Vaslui.
În baza acestor contestații, se verifică dosarul încă o dată, iar în situația în care există probleme care nu s-au putut rezolva în primă instanță, situația se poate regla. Apoi, în termen de 45 de zile, solicitanților li se dă răspunsul la contestații.
Trebuie știut că instituția lucrează în baza Legii 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, dispunând de un program informatic bine pus la punct și după care se operează în întreaga țară.

Punctul de pensie se raportează la salariul mediu pe economie

Perioada în care s-a contribuit este, clar, cea mai importantă pentru stabilirea cuantumului pensiei. Urmează, evident, mărimea salariului.
„Marea majoritate sunt nemulțumiți de cuantumul pensiei, dar, având în vedere că unii au avut salariul minim pe economie, și pensiile lor sunt foarte mici. În prezent, salariul mediu pe economie este de 2.668 de lei, deci ca să ai un punct de pensie, este necesar să fi avut exact acest venit pe tot anul. În cazul celor încadrați cu salariul minim, ei pot primi doar o jumătate de punct”, explică specialiștii CJP.
În situația în care persoana îndreptățită la obținerea unor categorii de pensie este nemulțumită, o poate contesta. În cazul în care decizia de pensionare nu este contestată într-o lună de la comunicare, aceasta rămâne definitivă, presupunându-se că beneficiarul este de acord cu decizia. Pensionarii au însă dreptul de a formula și o acțiune în instanță. Singurele cheltuieli în astfel de litigii sunt cele legate de plata onorariului avocatului, asta în cazul în care persoana care a formulat cererea a apelat la servicii de specialitate.

Noutate legislativă

În această perioadă, pensionarii ce aduc documente care să ateste că au lucrat în grupele I și a II-a de muncă pot să obțină majorarea punctului de pensie dacă nu le-au fost luați în calcul anii respectivi la emiterea primei decizii de pensionare și dacă se încadrează în condițiile legii privind stagiul complet de cotizare. Recent, au intrat în vigoare o serie de modificări normative, adoptate prin Legea nr. 172/2016.
Cei de la CJP Vaslui au explicat cum trebuie să procedeze pensionarii ca să beneficieze de avantajele grupelor de muncă existente până în aprilie 2001, în cazul în care nu li s-au luat inițial în calcul: „Dacă au primit inițial o respingere de la Casa de Pensii, deci cererea lor de înscriere a fost respinsă ca urmare a faptului că încadrarea lor în grupele superioare de muncă nu a fost făcută în conformitate cu articolul 158 din Legea nr. 263, atunci ei trebuie să depună acum o cerere nouă de înscriere la pensie și să vină din nou cu carnetul de muncă, în original și copie, exact ca la înscrierea inițială, precum și cu decizia de respingere pe care au primit-o de la Casa de Pensii“.

Cu cât se reduce vârsta standard de pensionare?

Cei care au lucrat în grupele I și a II-a de muncă au avantajul că li se poate reduce vârsta standard de pensionare, dacă au stagiul complet de cotizare și dacă au lucrat un număr minim de ani în una sau ambele grupe de muncă, dar li se acordă și un spor de vechime proporțional cu numărul de ani lucrați cu grupe.
„Reducerea din vârsta standard de pensionare se face cu un an pentru cei care au lucrat cu grupa I de muncă timp de doi ani, iar cei care au avut grupa a II-a de muncă trebuie să fi lucrat minimum șase aici ca să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu un an. Practic, sporul de vechime care se acordă este de trei luni pentru fiecare an lucrat în grupa a II-a de muncă și de șase luni pentru fiecare an lucrat în grupa I de muncă“, mai spun cei de la CJP Vaslui.
Cei cărora li se vor lua în calcul perioadele lucrate în grupe de muncă vor beneficia și de o creștere a punctajului de pensie.


Leave a Reply