Atenție la insecte!


În această perioadă, din cauza temperaturilor caniculare, numărul insectelor este din ce în ce mai mare. Prin urmare, mușcăturile de țânțari, viespi, tăuni sau căpușe sunt frecvente. În general, înțepăturile și mușcăturile de insecte nu sunt periculoase, dar pot provoca reacții grave persoanelor alergice sau pot transmite diferite virusuri.
Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au câteva sfaturi: „În cazul țânțarilor, este recomandat să se utilizeze diferite spray-uri care îi țin la distanță, iar în locuință puteți utiliza aparate anti-țânțar și să puneți plase la uși și ferestre. Aplicați pe piele și pe îmbrăcăminte un spray care ține la distanță insectele. Dacă ieși la plimbare în parc sau în pădure, nu vă dați cu parfum și nu purtați haine colorate, pentru că acestea atrag insectele. Prin pădure, purtați haine cu mânecă lungă și șosete trei sferturi sau pantaloni lungi”.
În cazul în care v-a mușcat vreo insectă și locul respectiv se înroșește, se umflă și simțiți înțepături, DSP recomandă să vă prezentați la medic.
Mușcătura de țânțar poate transmite virusul West Nile, care în cazurile cele mai grave poate produce decesul. De asemenea, mușcătura de căpușă poate produce o boală foarte gravă, respectiv boala Lyme. Anul trecut, în județul nostru, câteva persoane au fost suspectate că ar suferi de aceste boli.


Leave a Reply