Atracția irezistibilă a banilor publici: Licitație pentru Pavilionul “minune” de la Spitalul Județean


Bătălie mare între firmele din țară pentru câștigarea celor 2,5 milioane de lei puse la dispoziție de Consiliul Județean Vaslui pentru construirea unui nou pavilion la Spitalul Județean de Urgență. “Medicii din spitalul nostru nu vor face acolo gărzi, însă vor veni ori de câte ori va fi necesar’’, anunță conducerea unității.

Anunțul privind construirea unui nou pavilion la Spitalul Județean de Urgență, unde vasluienii vor putea fi investigați complet într-o singură zi, nemaifiind necesară internarea continuă, abia postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, a înregistrat nenumărate vizualizări din partea firmelor interesate.
“În afara faptului că este o cerință a legii să construim un pavilion pentru spitalizarea de zi, o asemenea componentă este extrem de necesară pentru că pacientul nu va mai trebui să fie internat pentru investigații amănunțite, ci acestea i se vor face acolo, în doar câteva ore”, explică Ana Rinder, managerul spitalului.
Obiectivul de investiții a fost aprobat în iunie, fiind votat în unanimitate de consilierii județeni, alături de alte două proiecte care vor schimba radical modul de acordare a serviciilor medicale și calitatea acestora: mărirea spațiului Unității de Primire Urgențe și construirea unui ambulatoriu (policlinică) modern, ambele finanțate din fonduri europene, cu o minimă contribuție de la bugetul județului.
În ceea ce privește Pavilionul Spitalizare de Zi, aici vor lucra tot cadrele din spitalul județean.
“Nu vom angaja personal medical nou. Specialiștii din spitalul nostru nu vor face acolo gărzi, însă vor veni ori de câte ori va fi nevoie”, a menționat Ana Rinder.
În incinta pavilionului se vor afla cabinete de medicină internă, chirurgie generală, neurologie, ginecologie, ORL, pneumologie, dermato-venerologie, oftalmologie, oncologie, pediatrie și chirurgie pediatrică. Spitalizarea de zi este un serviciu de care pot beneficia toți pacienții asigurați care necesită investigații pentru un diagnostic rapid, monitorizare și tratament într-un interval de maximum 12 ore, monitorizarea afecțiunilor cronice, exploatare preoperatorie, intervenții de microchirurgie, controale postoperatorii etc.
Valoarea lucrărilor este estimată la 2.459.080 de lei, fără TVA, și va fi acoperită de la bugetul județului. Servicul de proiectare va dura trei luni, iar construcția efectivă – 21 de luni.


Leave a Reply