Au trecut și contestațiile: Numărul promovaților la bac, un pic mai mare


Doar 12 absolvenți de liceu din județ au promovat bacalaureatul de toamnă după ce au depus contestații și le-au fost recorectate lucrările. Numărul total al celor declarați admiși se ridică acum la 187, iar promovabilitatea la nivelul județului a crescut de la 32,17% la 34,28%, situând Vasluiul pe locul trei la nivel național.

Din numărul total de contestații depuse la cele trei centre de bacalaureat din județ, comisiile au admis numai o mică parte ca fiind valide pentru a primi o altă notă decât cea inițială. Și mai puține au fost lucrările care au primit note mai mari după recorectare.
Concret, în urma soluționării contestațiilor, promovabilitatea a crescut cu 2,21 puncte procentuale, în speță de la 32,17% la 34,38%, plasând județul Vaslui pe locul trei în clasamentul național, după Covasna (39,95%) și Iași (34,83%). În cifre, acest lucru înseamnă că de la 175 de candidați promovați inițial, acum s-a ajuns la 187, adică doar 12 au promovat după contestații.
Defalcat, dintre cei 187 de nou promovați, 157 au obținut medii cuprinse între 6-6.99, 29 între 7-7.99 și unul singur între 8-8.99. Cei mai mulți dintre reușiți au absolvit cursuri la zi (181), urmați de cei de la frecvență redusă (cinci) și de cei care au învățat la seral (un candidat).
„Pentru o sesiune de toamnă a examenului de bacalaureat, rezultatele obținute la nivelul județului sunt foarte bune. Știu că au fost confuzii în anii trecuți și aș vrea să se înțeleagă că un procent de 25-30% nu e mic pentru bac-ul de toamnă, 34,38% nu este puțin pentru a doua sesiune. Locul trei pe țară este, oricum, unul foarte bun pentru noi. Per total, cu tot cu sesiunea din vară, noi ne-am situat pe locul zece, mi se pare că la egalitate cu un alt județ. Și la medii de 10 obținute la bacalaureat suntem tot pe locul zece la nivel național”, ne-a spus prof. Gabriela Plăcintă, inspector școlar general.


Leave a Reply

%d bloggers like this: