Aura Blioju, bronz, în Slovenia


Aura Blioju, pe treapta a treia a podiumului

O atletă legitimată la CSS Bârlad și antrenată de profesorul Lucian Bolgar a urcat pe locul III al podiumului la Concursul de alergare montană „Smarna Gora” din Slovenia. Rezultatul este cu atât mai important cu cât această competiție sportivă a fost prima în cadrul căreia atleta a alergat pe o distanță de 10.000 metri, până acum concurând doar la probele de 2.000, 3.000 și 4.000 de metri.

 Reușită notabilă pentru unul dintre atleții bârlădeni legitimați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad la prima participare la un important concurs internațional de profil organizat în Slovenia. Este vorba despre Aura Elena Blioju (Junioară 1), antrenată de profesorul Lucian Bolgar, care pe 7 octombrie a alergat la cea de-a 38-a ediție a Concursului de alergare montană „Smarna Gora”, găzduit de capitala Sloveniei, Ljubljana. Grație unei invitații primite din partea organizatorilor și a deplasării împreună cu câțiva sportivi de la CSS Vatra Dornei (județul Suceava), atleta, care cu patru zile înainte de competiție a împlinit 18 ani, a reușit să obțină rezultate excelente la proba la care a concurat. Asta deși a fost o concurență acerbă, concursul s-a desfășurat la altitudini cuprinse între 300-700 metri, cu teren variat și dificultate medie, iar aceasta a fost prima dată când a alergat pe distanța de 10.000 metri. Așa se face că, la categoria Junioare, Aura a reușit să treacă linia de sosire pe locul III, cu timpul 1:00:07, după Annabelle McQueen (0:57:41), din Țara Galilor, și Nusa Mali (0:58:57), din Slovenia, și să-și facă singură cadou o medalie de bronz.

„Aceasta a fost a șasea și ultima etapă a Cupei Mondiale «World Mountain Running Cup 2017», fiecare desfășurându-se în altă locație. Sincer, nu mă așteptam la acest rezultat atât de bun, pentru că proba s-a desfășurat pe o distanță de 10 kilometri, distanță pe care Aura nu a mai alergat niciodată. Până acum a alergat doar pe distanțe de maximum patru kilometri. Traseul a fost destul de greu, cu diferențe de altitudini de câteva sute de metri, așa că nu mă așteptam să ia bronzul. Iar la clasamentul alcătuit la Senioare, s-a situat pe locul 14. De acum ne pregătim pentru Campionatul Național de Cros pentru Seniori, Tineret și Juniori 1, care va avea loc pe 21 octombrie, la Craiova”, ne-a declarat prof. Lucian Bolgar.

Startul concursului de alergare montană „Smarna Gora” s-a dat la ora 10, în parcul Rocen, aflat la 10 kilometri de Ljubljana, competiția desfășurându-se pe dealurile Smarna Gora, cea mai populară destinație aleasă pentru sporturile extreme (ciclism, cățărare, etc.).

„Sunt mulțumită de rezultat, dar întotdeauna este loc de mai bine. Sunt conștientă că trebuie să mă antrenez mai intens alături de domnul profesor și sper ca, în scurt timp, să reușesc să cuceresc și medalia de aur”, a spus atleta Aura Blioju.


Leave a Reply