Avem cu ce, avem și unde, dar nu avem cu cine! “O să ne confruntăm cu lipsa capacității de a face lucrările”


După aprobarea în PNDL a 256 de proiecte pentru Vaslui, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean, a arătat că lipsesc atât marii constructori, cât și oamenii care să întocmească documentațiile.

“O să ne confruntăm cu lipsa capacității de face lucrările. Firmele de la noi nu au capacitatea de a lucra la trei obiective deodată, acum, cu PNDL-ul”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, la ședința pe iulie, vorbind despre succesul județului nostru, al treilea pe țară în ceea ce privește alocările prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), respectiv 882 de milioane de lei pentru 256 de proiecte.
“Se lucrează acum la documentațiile pentru cele 13 drumuri aprobate prin PNDL. Există și o lipsă de capacitate în ceea ce privește întocmirea acestor documentații”, a mai arătat Buzatu.
“PNDL are 60% drumuri. Va fi un șantier în județ”, a subliniat vicepreședintele Ciprian Trifan.
“Nu există mână de lucru pe piață. Ca să ne lămurim acum: mâna de lucru în județul Vaslui va deveni tot mai scumpă. Asta va fi o problemă pentru noi, la volumul de investiții aprobat prin programul acesta”, a mai spus Buzatu.
O altă mare problemă este lipsa firmelor mari de construcții, capabile să efectueze lucrări de amploare sau la mai multe obiective în același timp.
“Am depus o aplicație pentru Drumul Strategic, reabilitarea a 100 de kilometri de drumuri județene. Care societate de la noi din județ poate să se angajeze? Nu are niciuna această capacitate”, a menționat Buzatu.
La întrebarea consilierului ALDE Sorin Braniște dacă și societatea CJ Vaslui, SC Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) SA, va putea efectua lucrări în cadrul proiectelor, Buzatu a răspuns: “LDP, la capacitatea pe care o are, nu poate decât să repare drumuri. Am discutat cu cei de acolo și o să încercăm să atragem fonduri și să o modernizăm pentru că acum este de lucru. Avem licitații la care nu se prezintă nimeni”.


Leave a Reply