Avertizare meteorologică: Cod portocaliu de vreme rea


Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, cu viteze care vor depăși la rafală 75 de km/oră, și ninsori viscolite. De asemenea, sunt anunțate temperaturi scăzute, de până la -10 grade Celsius.

Prefectura Vaslui avertizează populația cu privire la intrarea în vigoare a codului portocaliu de vremea rea pe întreg teritoriul județului, valabil până astăzi, la ora 17. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, cu viteze care vor depăși la rafală 75 de km/oră, și ninsori viscolite. De asemenea, sunt anunțate temperaturi scăzute, de până la -10 grade Celsius.

Șoferii sunt rugați să nu pornească la drum decât dacă este necesar, să ruleze cu viteză redusă și prudență la volan. Transportatorii de persoane și marfă sunt sfătuiți să ia măsuri pentru a evita eventualele blocaje și accidente în trafic.

Dacă trebuie neapărat să plecați, asigurați-vă că autoturismul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă. Pe timpul călătoriei, informați-vă permanent în legătură cu evoluția vremii și cu măsurile dispuse de autorități.

Autoritățile au dispus măsuri care au în vedere persoanele fără adăpost, cele cu dizabilități, gravidele și unii bolnavi cronici (dializații), pentru asigurarea transportului și internarea acestora în spațiile de adăpostire, respectiv unitățile medicale competente.


Leave a Reply

%d bloggers like this: