Bac-ul olimpicilor și al sportivilor, în luna mai


Ministerul Educației a decis ca viitorii absolvenți de liceu care fac parte din loturile olimpice sau practică sporturi de performanță să poată susține examenul de bacalaureat în sesiunea specială, programată pentru luna mai. Deocamdată, pentru că olimpiadele școlare sunt abia la fazele locale și județene (excepție făcând astronomia și astrofizica, a cărei fază națională a avut loc în weekend), nu se știe care sunt liceenii incluși de minister în lista candidaților care au posibilitatea să scape de bac înaintea celorlalți candidați.

Vorbim despre lista nominală a absolvenților de liceu care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile sportive internaționale sau pentru olimpiadele internaționale pe discipline școlare, precum și despre absolvenții care susțin examenul de admitere la universități din străinătate.

Ministerul Educației a stabilit că viitorii absolvenți de liceu se vor putea înscrie pentru sesiunea specială în intervalul 10-11 mai, urmând ca, între 14-15 mai, să susțină proba orală la limba și literatura română. Pe 16 mai, le vor fi evaluate competențele lingvistice într-o limbă străină, iar, în intervalul 17-18 mai, cele digitale.

Probele scrise sunt programate pe 21 mai (limba și literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului) și 23 mai (proba la alegere), urmând ca rezultatele finale să se afișeze pe 25 mai. Sesiunea specială a bac-ului 2018 se va susține în Ploiești, județul Prahova.


Leave a Reply

%d bloggers like this: