Bani pentru familiile afectate de incendii și boală


În curând, mai multe familii din județ vor primi ajutoare financiare acordate de Guvern, fie pentru că au fost afectate de incendii ori inundații, fie pentru că suferă de grave probleme de sănătate. În total, 200 de familii și persoane singure din Vaslui, București și alte 26 de județe vor beneficia de ajutoare de urgență în cuantum total de 518.800 lei, suma fiind aprobată în ședința de Guvern de săptămâna trecută.

Astfel, suma de 82.400 de lei va fi împărțită la 18 familii aflate în situații de necesitate cauzate de incendii. Este vorba despre familii din județele Vaslui, Caraș-Severin, Ialomița, Neamț, Olt, Suceava și Teleorman. Alte 20 de familii din județul Neamț aflate în situații de necesitate cauzate de fenomene hidrometeorologice periculoase (precipitații abundente, furtuni, grindină) în luna iulie vor primi în total 52.500 lei.

Nu în ultimul rând, 162 de familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială vor primi 383.900 lei. Beneficiarii sunt din județele Vaslui, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Beneficiarii ajutoarelor de urgență au fost identificați pe baza anchetelor sociale realizate de Agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București, banii urmând să fie alocați din creditele bugetare aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale pe anul 2017.


Leave a Reply