Bani în plus pentru spitalele din județ


Mihaela Chitariu

În urma rectificării bugetare de la sfârșitul lunii noiembrie, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a primit o suplimentare de aproape 17 milioane de lei pentru mai multe sectoare și servicii medicale.

“Pe toate domeniile am primit bani în plus. Fără probleme, sunt asigurate serviciile medicale până la sfârșitul anului. Astfel, pentru asistența ambulatorie în specialitățile clinice s-a acordat suplimentar suma de 375.000 de lei, pentru asistența ambulatorie în specialitățile paraclinice – 80.000 de lei, în timp ce pentru asistența ambulatorie dentară – 20.000 de lei”, a declarat Mihaela Chitariu, directoarea CJAS Vaslui.

Cele mai bune vești constau în faptul că bugetul CJAS Vaslui a fost suplimentat semnificativ și ceea ce privește medicamentele gratuite și compensate și asistența spitalicească.

“La această a doua rectificare bugetară a anului, spitalelor vasluiene li s-a asigurat pentru asistența medicală de specialitate suma de 4.875.000 de lei, în timp ce pentru decontarea medicamentelor compensate și gratuite, suma alocată a fost de 11.658.000 de lei, care acoperă fără probleme necesarul de echipamente și servicii medicale ori medicamente, precum și plata furnizorilor acestora. A fost asigurată, până cel puțin la sfârșitul acestui an, prin alocarea suplimentară a sumei de 60.000 de lei, și asistența medicală la domiciliu a bolnavilor netransportabili”, a mai spus Mihaela Chitariu.


Leave a Reply