Bârlădeni, poftiți la patinoar!


De Ziua Națională, sute de bârlădeni amatori de distracție pe gheață au fost prezenți la inaugurarea patinoarului artificial amenajat pe platoul de lângă Hotel „Moldova”.

Deși, în primă fază, s-a dorit ca marea deschidere a patinoarului artificial amenajat în centrul Bârladului să aibă loc de Sfântul Andrei, până la urmă, inaugurarea a fost făcută pe 1 Decembrie, după manifestările dedicate Zilei Naționale a României. Spre deosebire de anul trecut, când autoritățile au amenajat patinoarul în apropiere de Grădina Publică, iar localnicii ajungeau foarte greu acolo, mai ales că nu existau indicatoare, pentru sezonul rece 2017-2018, s-a optat pentru Piața „Victoriei” (platoul de lângă Hotel „Moldova”).

Deschiderea a avut loc la ora 14, la eveniment fiind prezenți atât edilii Bârladului, cât și reprezentanți ai altor instituții publice. Au onorat invitația sute de persoane, în special copii nerăbdători să patineze. După ce primarul Dumitru Boroș le-a spus celor prezenți că e bucuros că, în acest an, patinoarul a fost adus în centrul orașului, fiind astfel mai accesibil, cei mici au fost poftiți pe gheață. Pentru o oră și jumătate, atât adulții, cât și copiii au plătit câte zece lei, iar cei care au închiriat patinele au mai scos din buzunar cinci lei.

Pentru cei care nu s-au încumetat să intre pe gheață, autoritățile locale au amenajat în imediata vecinătate tradiționalul Târg de Crăciun, cele câteva căsuțe de lemn având la vânzare băuturi calde, gogoși, colaci ungurești, porumb fiert și prăjit, obiecte de artizanat. Inaugurarea oficială va avea însă loc astăzi, de la ora 17, la eveniment fiind invitați să cânte Fuego, trupa locală GOT-X și alți artiști bârlădeni.

Patinoarul este deschis publicului zilnic, după programul votat de consilieri (luni-joi – în intervalul orar 10-22, vineri-duminică și de sărbătorile legale și religioase – în intervalul orar 10-23).


Leave a Reply