Bârladul va avea indicatoare stradale


Săptămâna trecută a început montarea noilor indicatoare stradale cumpărate de municipalitatea bârlădeană pentru arterele care se intersectează cu bulevardul Republicii. Costurile se ridică la 37.532 de lei.

 În a doua parte a lunii septembrie, Primăria Bârlad a invitat firmele de profil să depună oferte în vederea atribuirii directe a contractului de achiziție publică de furnizare și montare stâlpi și indicatoare stradale. Așa cum se preciza în caietul de sarcini, investiția avea în vedere faptul că pe bulevardul Republicii, care este un tronson din DE 581, nu prea există indicatoare, iar cetățenii au depus numeroase sesizări în acest sens.

Tot în caietul de sarcini se menționa că, în urma studiilor făcute pe teren, era nevoie de 28 de stâlpi, 53 de tăblițe și 53 de rame, însă urmau să se achiziționeze 37 de stâlpi, 61 de tăblițe și 61 de rame, fiecare cu date tehnice precise. Spre exemplu, stâlpii vor avea o înălțime de 3,15 metri, vor fi confecționați din țeavă neagră cu o grosime de trei milimetri, vor fi prevăzuți cu capac la partea superioară pentru a nu permite precipitațiilor să pătrundă în interior etc. Tăblițele vor avea dimensiunile 500 de milimetri x 200 de milimetri și o grosime de un milimetru. Vor avea scrisă denumirea străzii pe ambele fețe, se vor vopsi în câmp electrostatic pe ambele fețe, vor avea fondul albastru, scrisul (font Times New Roman) și chenarul alb, iar în partea care se prinde de stâlp se va amplasa stema Bârladului.

Se vede treaba că licitația a avut succes și că o firmă a fost declarată câștigătoare pentru că, de câteva zile, de-a lungul bulevardului Republicii au început să „crească” stâlpi cu plăcuțe. Astfel de indicatoare au fost deja montate sau urmează să fie montate la intersecțiile Iris – b-dul Republicii cu str. Hotin; b-dul Republicii cu str. Suceava; b-dul Republicii cu str. Suceava (înfundată); b-dul Republicii cu str. Voievozi; b-dul Republicii cu b-dul Primăverii; b-dul Republicii cu str. Ștefan Procopiu; str. Popa Șapcă și b-dul Republicii. La fel și la intersecțiile str. Mihail Sadoveanu – b-dul Republicii; str. Stroe Belloescu; CEC – b-dul Republicii cu str. Nicolae Iorga; Hotel – b-dul Republicii cu str. Ștefan cel Mare; Vodafone – b-dul Republicii cu str. Stroe Belloescu; Primărie – b-dul Republicii cu str. 1 Decembrie 1918; BCR – b-dul Republicii cu str. Marcel Guguianu; Crolux – b-dul Republicii cu str. General Naumescu; Stadion – b-dul Republicii cu str. Siret; Stadion – str. Nicolae Tonitza cu b-dul Republicii.

La intersecția Confecții se va monta un stâlp cu două indicatoare – str. Mihai Eminescu și str. Tecuciului și unul stâlp cu str. General Vasile Milea și str. Republicii. La intersecția Lidl – Republicii cu str. Vărăriei se va monta un stâlp cu două indicatoare Republicii și un stâlp cu un indicator Republicii, perpendicular pe bulevard. După același model, vor fi amplasați stâlpi cu indicatoare și la intersecțiile Casa Roșie -b-dul Republicii cu str. Vergeze; Grădină – b-dul Republicii cu b-dul Epureanu, Grădină – b-dul Republicii cu str. Căpitan Grigore Ignat.

Valoarea estimativă a investiției se ridică la 37.532,83 lei, fără TVA, aici intrând achiziționarea obiectelor cerute de municipalitate, precum și montarea lor. Potrivit caietului de sarcini, durata de realizare și montare a indicatoarelor va fi de 30 de zile de la semnarea contractului.


Leave a Reply

%d bloggers like this: