Baschetul prinde teren la Vaslui


Pentru șase ore, zeci de copii din Vaslui, Bârlad și Huși s-au întrecut într-o inedită competiție de baschet. Evenimentul a coincis cu lansarea oficială a clubului”Activ” Vaslui. Urmează ca noua structură sportivă să se afilieze Federației Române de Baschet pentru a participa la competițiile naționale.

Sala de sport a Liceului „Ion Mincu” din Vaslui a găzduit etapa finală a Campionatului de baschet pentru copii între cluburile de profil din județ. Competiția a fost organizată de CS ”Activ”, având ca parteneri Primăria Vaslui, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) și Federația Română de Baschet. Au participat cu echipe de fete și băieți cluburile “Sonicks Junior” Bârlad, Municipal Huși și “Activ” Vaslui.

Evenimentul a inclus și festivitatea de lansare oficială a Clubului Sportiv “Activ”.

”Înființarea acestui club în orașul nostru reprezintă finalizarea inițiativei unui grup de părinți care își doresc să se implice în dezvoltarea armonioasă a copiilor prin sport. Satisfacerea nevoii de mișcare a copiilor, dorința părinților de a oferi modele ale unui stil de viață sănătos prin practicarea sportului reprezintă principala motivație a înființării acestui club. Sub deviza «Campioni în sport și viață», membrii fondatori își doresc să asigure condiții în vederea practicării Sportului pentru toți, a baschetului, tenisului de câmp, tenisului de masă și a altor ramuri sportive”, a declarat Cătălin-Emil Mândru, președintele CS ”Activ” Vaslui.

“Municipalitatea este o susținătoare necondiționată a mișcării sportive, inclusiv a baschetului, oferind sprijinul logistic și/sau financiar echipelor și sportivilor locali, în limita resurselor bugetare. Este o investiție pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a comunității noastre și o oportunitate de a ne face remarcați pe plan național sau în cadrul competițiilor internaționale la care sportivii noștri participă. Doresc să transmit mulțumirile mele sincere tuturor sponsorilor care sprijină financiar echipele și sportivii noștri, asigurându-i că sunt parte din succesul nostru și fac un apel către toți agenții economici să facă o investiție de imagine și de viitor prin susținerea performanțelor sportive locale”, a menționat primarul Vasile Pavăl.

“În numele DJST Vaslui, îmi revine misiunea de a transmite felicitări publice clubului «Activ» pentru activitatea din prezent și să mulțumesc primarului Vasile Pavăl pentru susținerea acordată sportului local. Sunt rari edilii care înțeleg fenomenul sportiv! Totodată, doresc să fac un apel către agenții economici din zonă să sprijine financiar sportul vasluian, inclusiv baschetul, astfel încât visul atâtor copii și tineri care au ales să se dedice mișcării sportive și care doresc să obțină performanțe notabile prin efortul lor să poată deveni realitate”, a spus Răducu Tatu, directorul DJST Vaslui.

La finalul competiției, după aproape șase ore în care au jucat baschet, copiii au fost premiați cu diplome, medalii și cupe oferite de organizator și parteneri.

Acest campionat de baschet pentru copii reprezintă prima inițiativă de acest gen din județ și se dorește a deveni o permanență.


Leave a Reply

%d bloggers like this: