Bichineţ a survolat şi sudul judeţului: PNL „atacă” primăriile Voineşti şi Bogdăneşti


Liberalii şi-au lansat, ieri, candidaţii la fotoliile de primar în două comune importante din sudul judeţului, respectiv Voineşti şi Bogdăneşti. Susţinuţi de Corneliu Bichineţ, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, cei doi şi-au făcut deja planul de bătaie pentru a-i convinge pe alegători că sunt soluţia optimă.

Sediul PNL Bârlad a găzduit, ieri, o nouă conferinţă de presă. De această dată, nu a fost organizată de lideri locali pentru promovarea candidatului la Primăria Bârlad, ci de Corneliu Bichineţ, care a venit de la Vaslui pentru a lansa candidaţii la primăriile Voineşti şi Bogdăneşti.
Primul prezentat a fost Vasile Romila, din Voineşti, care a ocupat funcţia de primar al comunei între 2000-2004 (pentru Partidul Moldovenilor) şi 2004-2008 (PSD). Romila a trecut în revistă principalele realizări din cele două mandate ale sale: pietruirea drumurilor, construirea unor noi şcoli în satele Voineşti şi Avrămeşti, repararea şcolii din Mărăşeşti, construirea de poduri şi podeţe, ridicarea unei grădiniţe şi a unei şcoli noi la Gîrdeşti, sprijinirea bisericilor din comună etc.
„Stând opt ani deoparte, am văzut adevărata faţă a comunei Voineşti şi am considerat că m-am «copt» mai mult la minte, iar acum am decis să candidez din nou pentru că am văzut că uliţele comunei sunt în mocirlă. Dacă, în urmă cu câţiva ani, exploatam piatra din cariera din comună cu căruţa şi pietruiam drumurile din Voineşti, acum se exploatează cu utilajele, dar se transportă în alte comune. Am învăţat şi din lucrurile bune şi din cele rele şi, pentru că sunt sprijinit, iar cetăţenii din comună fac comparaţii între cei opt ani cât am fost primar şi opt ani după aceea şi vor să candidez iar, am decis să o fac. Va fi un examen important, dar eu îmi pun speranţe pentru că am ce le arăta cetăţenilor, iar prin proiectele pe care mi le propun, cred că am şanse. Consider că am o experinţă destul de bogată în administraţia publică, am fost şi director de şcoală timp de cinci ani”, a menţionat Romila, care a subliniat că, după ce va câştiga, o atenţie deosebită o va acorda reabilitării drumurilor şi modernizării şcolilor de lut din trei localităţi. De asemenea, şi-a propus să ţină pe teren şedinţe cu localnicii pentru a discuta şi găsi soluţii la problemele sociale cu care se confruntă.
„Din punctul meu de vedere, domnul inginer Romila a fost un primar bun, iar faptul că recunoaşte unde au fost punctele lui vulnerabile după două mandate încrâncenate e un semn bun. E un alt fel de candidat al PNL, partid unde aş vrea să rămână până la capătul zilelor domniei sale. Împreună cu oamenii din comună, eu l-am identificat ca fiind cel care poate câştiga în Voineşti. Cred în capacitatea lui şi am văzut o atmosferă de susţinere totală pentru domnia sa”, a declarat Corneliu Bichineţ.

„Lumea vrea o schimbare”

Candidatul la Primăria Bogdăneşti, Gabriel Păvălaşc, se aruncă pentru prima dată în lupta pentru fotoliul de edil al comunei. Este absolvent de studii universitare şi, în prezent, e profesor la Şcoala Unţeşti. Bichineţ nu a avut decât cuvinte de laudă pentru el, mai ales că îl cunoaşte de mulţi ani, de când amândoi erau în PRM.
„Cei care m-au determinat să candidez din partea PNL au fost în primul rând cetăţenii. Mulţi mi-au spus că aş fi o alternativă bună la actualul primar, care conduce comuna de opt ani. Îmi revine o sarcină foarte grea la Bogdăneşti întrucât PSD are 11 consilieri dintr-un total de 13. Pornesc cu şansa a doua, dar am observat că lumea vrea o schimbare, aşa că vreau să fac tot ce-i posibil ca această schimbare să se realizeze. Evident că am un proiect politic pentru comuna mea. Dacă voi câştiga, voi continua ce a început primarul în funcţie, pentru că sunt multe proiecte nefinalizate. Comuna arată ca o ruină, iar cea mai mare doleanţă a cetăţenilor este reabilitarea drumului judeţean care traversează comuna de la nord la sud şi face legătura cu Lipovăţ şi Vaslui. Şi la infrastructura şcolară stăm prost. Şcoala Orgoieşti stă să cadă şi nu ştiu cum rezistă învăţătoarea acolo cu elevii. Primarii noştri au făcut toalete de un miliard şi jumătate de lei vechi în şcoli unde nu erau elevi, după care au închis şcolile”, a sunat discursul de prezentare a lui Păvălaşc.
„Eu l-am identificat de mulţi ani pe domnul Păvălaşc şi l-am încurajat întotdeauna să candideze. Acum s-a hotărât, şi eu îl voi susţine, aşa cum am văzut că îl susţin şi oamenii, ca, dintr-un profesor titular tânăr, foarte bun, care a învăţat carte aşa cum se cuvine, să conducă primăria. E un om hotărât, care nu oscilează şi, dacă va şti să îi atragă şi pe tinerii din comună, îl asigur că va câştiga. Mi-aş dori foarte mult pentru Bogdăneşti să câştige el, pentru că ştiu de ce e capabil”, a punctat Bichineţ.


Leave a Reply

%d bloggers like this: