Biologia, un mod de viață: Vlad Sîmbotin va studia în străinătate


Vlad Sîmbotin, medaliat cu bronz la Olimpiada Internațională de Biologie, intenționează să părăsească România pentru mediul academic de la Oxford. Deocamdată, este proaspăt admis al Universității de Medicină din Cluj.

Vlad Sîmbotin, elev al Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK), a făcut cinste învățământului vasluian și în străinătate. El a obținut o peformanță notabilă la Olimpiada Internațională de Biologie din Marea Britanie, respectiv medalia de bronz.
”Olimpiada Internațională de Biologie de anul acesta a fost cea mai deosebită experiență din viața mea de licean pentru că a fost cea mai importantă competiție la care am participat vreodată. Am reușit să obțin un rezultat satisfăcător, am avut ocazia să interacționez cu numeroși alți participanți din restul lumii, alături de care am trăit momente speciale, și, nu în ultimul rând, pentru că am avut onoarea să-mi reprezint țara fără să dezamăgesc”, a spus Vlad Sîmbotin.
Pentru el, biologia este disciplina preferată: “Am ales biologia pentru că am văzut în ea o ocazie de a mă afirma și pentru că îmi oferă posibilitatea să înțeleg tot ce mă înconjoară. Treptat, biologia a devenit un mod de viață pentru mine. Nu mi-aș putea imagina viața fără biologie”.
Ca orice geniu, Vlad Sîmbotin intenționează să părăsească România: ”În prezent sunt înscris la Facultatea de Medicină din Cluj, unde voi studia anul acesta, dar în toamnă intenționez să aplic la Facultatea de Biologie din Oxford, unde voi pleca de la anul, dacă voi fi acceptat”.


Leave a Reply