Bunicii Hușului, sărbătoriți de ziua lor


În fiecare an, în prima zi a lunii octombrie, este marcată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, ocazie cu care au loc diferite manifestări dedicate bunicilor. La Huși, persoanele de vârsta a treia au avut parte de un spectacol al Ansamblului folcloric “Trandafir de la Moldova”, la Sala Mare a Primăriei. Evenimentul a fost organizat de conducerea municipalității hușene în colaborare cu asociația de pensionari din oraș.

De asemenea, reprezentanții hușeni ai Centrului Diecezan Caritas Iași au organizat și ei o manifestare dedicată bunicilor. Aceasta a avut loc la Biserica Catolică “Sf. Anton” din oraș.

“Evenimentul a debutat cu recitarea sfântului Rozariu și celebrarea sfintei Liturghii. A urmat un concert susținut de corul de copii al parohiei la care au participat persoanele vârstnice, voluntari, dar și alte persoane din comunitate. Îi mulțumim părintelui paroh Ieronim Enășoaie și părintelui vicar ștefan-Cătălin Rotăraș pentru sprijinul acordat și susținerea activităților în sprijinul beneficiarilor și a persoanelor vârstnice. După concert, vârstnicii prezenți, dar și ceilalți participanți, au avut ocazia să socializeze între ei și cu angajații și voluntarii Centrului, la sediul oratoriului <<Divina Îndurare>>”, se precizează pe site-ul Diecezei de Iași, din care fac parte și parohiile catolice din județul Vaslui.


Leave a Reply