Bursa locurilor de muncă în domeniul agricol


capsunari500 de posturi pentru femei şi 300 pentru cupluri sunt oferite la Bursa locurilor de muncă în domeniul agricol din Spania, care va avea loc la Vaslui pe 13 decembrie.

Bursa locurilor de muncă în domeniul agricol din Spania, pentru regiunea Moldova, va fi organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui pe 13 decembrie, în sala de sport a Liceului “Emil Racoviţă”. Evenimentul vine în întâmpinarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi cu posibilităţi economice reduse, care nu le permit deplasarea în alte judeţe pentru a participa la o selecţie.
Astfel, celor care sunt înregistraţi în baza de date a AJOFM Vaslui, compartimentul EURES, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate, le sunt oferite 800 de locuri de muncă vacante în Spania pentru munca sezonieră în agricultură (recoltarea căpşunelor): 500 pentru femei cu vârsta cuprinsă între 18-45 de ani şi 300 pentru cupluri. Nu se solicită experienţă.
“Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2017. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/39 de ore pe săptămână, împărţite în şase zile. Salariul oferit este de 40,15 euro brut/zi, conform convenţiei colective aplicabile, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de angajator contra a 1,6 euro pe zi. Transportul către locul de muncă este asigurat de angajator şi se decontează din salariu. Persoanele care doresc să aplice pentru unul dintre aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Vaslui, strada Spiru Haret, nr. 5, et. 1, camera 24, telefon 0733.975.397”, a declarat Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.


Leave a Reply