Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a


Elevii vasluieni care se gândesc să studieze în străinătate au șansa de a câștiga o bursă la o instituție de învățământ din Marea Britanie. Asociația „Ține de Noi”, împreună cu Conferința Directorilor din Marea Britanie, o entitate ce reunește peste 100 dintre cele mai performante licee din Marea Britanie, a lansat un concurs pentru burse de prestigiu. Acesta se adresează elevilor de clasa a X-a care doresc să petreacă în marea Britanie ultimii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a și a XII-a.

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile, însă există și burse parțiale, de 50-70 la sută. În anii trecuți, peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în aceste condiții, ajungând apoi studenți la facultăți eminente, precum Oxford, Cambridge, London School of Economics șamd.

Se pot înscrie în cursa pentru o bursă elevii care sunt în prezent în clasa a X-a, care nu ocupă deja un loc într-o școală din Marea Britanie și care au vârsta între 16 ani și 17 ani și șase luni. Totodată, venitul brut combinat al părinților pe anul în curs nu trebuie să depășească echivalentul în lei a 30.000 de lire sterline.

Transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic, la adresa burse@tinedenoi.ro, urmând ca, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să transmită și fizic documentele, la o adresă care le va fi indicată.

Termenul limită pentru transmiterea aplicațiilor electronice este 1 noiembrie 2017.


Leave a Reply