Burse pentru elevii bârlădeni


În anul școlar 2017-2018, cei mai buni la învățătură și cei mai sărmani elevi din Bârlad vor beneficia de patru categorii de burse, plătite lunar din bugetul local. În total, vor fi acordate 53 de burse de performanță, 200 de merit, 118 de studiu și 153 de ajutor social.

Consilierii locali bârlădeni urmează să aprobe, în ședința de luni, 25 septembrie, ca în anul școlar 2017-2018 peste 500 dintre miile de elevi ce învață în școlile și liceele din localitate să beneficieze de burse lunare plătite de la buget. În funcție de listele trimise de conducerea fiecărei unități de învățământ, s-a stabilit ca, în final, numărul beneficiarilor celor patru tipuri de burse să fie de 524.
Astfel, vor fi acordate 53 de burse de performanță, 200 de merit, 118 de studiu și 153 de ajutor social, în creștere față de anul trecut, când s-au aprobat 38 de burse de performanță, 126 de merit, 59 de studiu și 124 de ajutor social. În ceea ce privește cuantumul, trebuie spus că a rămas ca în anii precedenți, adică 60 de lei/lunar bursa de performanță, 50 de lei/lunar bursa de merit, 40 de lei/lunar cea de studiu și cea de ajutor social.
La Școala „Iorgu Radu”, se vor acorda nouă burse de merit, șapte de studiu și opt de ajutor social, iar la Școala „Vasile Pârvan” vor fi acordate câte patru de merit, de studiu și sociale.
De la Școala de Arte „N.N. Tonitza”, doi elevi vor beneficia de bursă de performanță, 14 de burse de merit, doi de bursă de studiu și zece de burse sociale.
La elevii Școlii „Principesa Elena Bibescu” vor ajunge trei burse de studiu și șapte sociale, iar la cei ai Școlii „Victor Ion Popa” vor ajunge trei de merit, trei de studiu și șase sociale.
La Școala „Episcop Iacov Antonovici”, vor beneficia de burse de merit 20 de elevi, de cele de studiu, tot 20, iar de burse de ajutor social, alți 11, în timp ce la Școala „Manolache Costache Epureanu” vor fi acordate 15 burse de merit, cinci de studiu și 15 de ajutor social.
De la Școala „Stroe S. Belloescu”, șapte elevi sunt beneficiari ai burselor de merit, șase ai celor de studiu și 12 ai celor sociale, iar de la Școala „George Tutoveanu”, 20 de elevi vor beneficia de burse de merit, șase de burse de studiu și zece de burse sociale.
La licee, situația stă în felul următor: la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” vor fi acordate 20 de burse de performanță, 60 de merit și câte 20 de burse de studiu și sociale, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” – trei de performanță, 20 de merit, 30 de studiu și 20 sociale, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” – 28 de performanță, 25 de merit și opt sociale, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” – două de merit, șapte de studiu și 12 de ajutor social, iar la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” – una de merit, cinci de studiu și zece sociale.


Leave a Reply