Burse pentru elevii hușeni


Consiliul Local (CL) Huși a adoptat, în ședința ordinară pe octombrie, un proiect de hotărâre privind cuantumul și numărul de burse acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat în semestrul I al anului școlar 2017-2018.

Astfel, se vor acorda șapte burse de performanță, în valoare de 250 de lei/lună/elev, 346 de burse de merit – 85 de lei/lună/elev, 55 de burse de studiu – 60 de lei/lună/elev și 55 de burse sociale – 40 de lei/lună/elev.

“În cazul în care numărul de burse aprobate este mai mic decât numărul elevilor care îndeplinesc condițiile de acordare, consiliile de administrație ale unităților de învățământ stabilesc criterii specifice, cu respectare prevederilor legale în vigoare”, se arată în hotărârea aprobată de aleșii locali hușeni.

Cele 463 de burse vor ajunge la școlile gimnaziale “Mihail Sadoveanu”, “Anastasie Panu” și “Ion Creangă”, Colegiul Național “Cuza Vodă”, Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir”, Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” și Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Ioan Gură de Aur”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: