Burse pentru elevii hușeni


Consilierii locali și-au dat avizul ca, și în semestrul al II-lea al acestui an școlar, elevii să primească burse din fonduri de la bugetul local. Cele mai multe burse ajung la Colegiul Național “Cuza Vodă”.

În ședința pe luna ianuarie, Consiliul Local (CL) Huși și-a dat avizul pe proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului și numărului de burse acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat din oraș în semestrul al II-lea al acestui an școlar.

Astfel, se vor acorda nouă burse de performanță, în cuantum de 250 de lei/lună/elev. Ele vor ajunge la cinci elevi de la Colegiul Național “Cuza Vodă”, trei de la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” și unul de la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”.

De asemenea, se vor acorda 345 de burse de merit, în valoare de 85 de lei/lună/elev, care vor ajunge la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” (70 de burse), Școala Gimnazială “Ion Creangă” (14), Școala Gimnazială “Anastasie Panu” (61), Colegiul Național “Cuza Vodă” (167), Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” (18), Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Ioan Gură de Aur” (opt) precum și la Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” (șapte).

Cele 54 de burse de studiu, în cuantum de 60 de lei/lună/elev, vor fi repartizate la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” (șase), Școala Gimnazială “Ion Creangă” (trei), Școala Gimnazială “Anastasie Panu” (15), Colegiul Național “Cuza Vodă” (10) și Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” (20).

54 de burse sociale, cu o valoare de 40 de lei/lună/elev, vor fi distribuite către Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” (10), Școala Gimnazială “Ion Creangă” (cinci), Școala Gimnazială “Anastasie Panu” (12), Colegiul Național “Cuza Vodă” (șapte), Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” (11), Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” (șapte) și Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Ioan Gură de Aur” (două).


Leave a Reply

%d bloggers like this: