Buzatu a promis, că doar nu-l durea gura! Podul Înalt, bătălie… pierdută


Prin vara lui 2015, deci acum mai bine de un an şi jumătate, Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean, promitea un complex muzeal la Podul Înalt, prin care să fie valorificat potenţialul turistic al zonei. Lucrările trebuiau să înceapă anul trecut…

La o adunare “simandicoasă” din vara lui 2015, Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, avea planuri mari pentru ansamblul de la Podul Înalt. El promitea că în 2016 vor începe lucrări ample pentru amenajarea unui adevărat complex turistic – sat medieval şi locuri pentru petrecerea timpului liber.
“Spaţiul care se află în jurul complexului monumental de la Muntenii de Jos, Podul Înalt, va fi reamenajat în anii următori şi transformat într-un punct de atracţie pentru toţi cei care vizitează judeţul şi, de asemenea, va fi un loc de desfăşurare a unor activităţi recreative pentru locuitorii municipiului Vaslui şi din localităţile învecinate”, anunţa Buzatu.
Pe acel perimetru urma să fie amenajat un sat medieval care să ilustreze epoca lui Ştefan cel Mare, modul de viaţă al locuitorilor şi activităţile domestice din epocă. De asemenea, trebuia construit un memorial dedicat domnitorului, care să ilustreze urcarea pe tron, bătăliile, ctitoriile şi moartea sa. În incintă se doreau a fi plasate replici ale costumelor de epocă, echipamente militare şamd.
Planurile au rămas, chiar dacă nu s-a întâmplat nimic până astăzi. Conducerea CJ Vaslui are iarăşi în vedere un program multianual prin care “compexul va fi îmbunătăţit până va ajunge la standardele unui veritabil obiectiv turistic, cu care judeţul să se poată mândri”. Investiţia ar urma să fie derulată cu fonduri de la judeţ, în parteneriat cu Primăria Muntenii de Jos, dar şi cu alte surse de finanţare.


Leave a Reply