Buzatu speră de la… Iohannis


În vreme ce liderul naţional al PSD, Liviu Dragnea, se declară “plictisit” de preşedintele Klaus Iohannis, şeful pesediştilor vasluieni, Dumitru Buzatu, speră în evitarea “războiului”.
“Cred că e o viziune primitivă aceea care presupune că în stat nu pot coexista instituţii în care unii oameni reprezintă o anumită linie politică, iar alţii o alta”, a declarat Buzatu, după consumarea unor “mici tensiuni” la Bucureşti între şeful său de partid şi preşedintele Klaus Iohannis.
“Pacifistul” de la Vaslui spune că nu găseşte niciun motiv pentru care un guvern PSD-ALDE nu ar putea colabora cu un preşedinte ales din partea PNL, iar pentru asta a dat exemplele unor democraţii occidentale, începând cu SUA, unde democratul Obama a avut parte de un Congres dominat de republicani.
La noi însă, la doar o lună de zile de la anunţarea rezultatelor alegerilor din 11 decembrie, între cei care formează guvernul şi preşedinte s-au consumat deja câteva episoade tensionate. S-a ajuns chiar ca Liviu Dragnea să se declare “plictisit” de preşedinte şi să-l sfătuiască să se liniştească. Asta după ce Iohannis i-a cerut, la ceremonia de învestire a Guvernului Grindeanu, să-i înveţe şi pe miniştri programul de guvernare al PSD…


Leave a Reply