C-aşa-i în politică? Liberalii tot suferă, pesediştii tot sărbătoresc


De la alegerile generale, în judeţ nu se mai aude glas de liberal, în timp ce pesediştii vasluieni încă îşi contabilizează câştigurile: scor mare la scrutin, un reprezentant în guvern, şefi de comisii parlamentare şamd. “A fost un an foarte bun”, spune liderul lor, Dumitru Buzatu.

După alegerile generale din judeţ, cu un scor de doar 20% şi un singur reprezentant în Parlament, liberalii vasluieni au muţit. Doar bârfele de culise mai întreţin atmosfera între cei care au schimbat în ultimii ani atâţia lideri naţionali şi locali, că nu le mai ajung nici degetele de la picioare.
De partea cealaltă, printre pesedişti, domneşte deplina armonie, euforiei de după alegeri luându-i locul calculele pragmatice.
“A fost un an foarte bun din punct de vedere electoral. Scorul obţinut de noi, aproape 60% la alegerile locale, s-a reconfirmat la alegerile generale. Ne-am situat mult peste media naţională a partidului. Suntem în topul organizaţiilor judeţene cu cele mai bune rezultate”, spune Dumitru Buzatu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, reales anul trecut în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean cu “o majoritate zdrobitoare”, conform expresiei sale favorite.
Pesediştii vasluieni s-au pomenit acum şi cu un reprezentant în guvern. Ana Birchall, deputat la al doilea mandat în judeţ, este noul ministru delegat pentru afaceri europene. Totodată, organizaţia judeţeană deţine şi preşedinţia unor comisii importante ale Parlamentului.
“Pentru prima dată, avem o reprezentare la nivelul structurilor de conducere ale Parlamentului. Avem trei preşedinţi de comisii, comisii foarte importante: afaceri europene în Senat, prin Gabriela Creţu, agricultură în Senat, prin Doina Silistru, muncă şi protecţie socială în Camera Deputaţilor, prin Adrian Solomon. În afară de cea de buget-finaţe şi cea juridică, acestea trei sunt cele mai importante comisii”, a mai declarat Dumitru Buzatu.


Leave a Reply