Cabinet stomatologic pentru elevii de la „Bibescu”


Odată cu noul an școlar, elevii Școlii „Principesa Elena Bibescu” Bârlad, dar și preșcolarii grădinițelor din structură își vor putea trata gratuit problemele dentare chiar în incinta unității. Cabinetul stomatologic va fi inaugurat în aceste zile.

De pe 11 septembrie, când va avea loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2017-2018, Școala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu” Bârlad va fi cea de-a treia unitate de învățământ din oraș în care funcționează un cabinet stomatologic. Dacă la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” lucrează un singur dentist, care deservește doar elevii de aici, iar cei doi dentiști de la Școala Gimnazială „Iorgu Radu” le asigură servicii stomatologice și preșcolarilor de la Grădinița nr. 20, în cazul Școlii „Principesa Elena Bibescu”, stomatologul se va ocupa și de problemele dentare ale prichindeilor de la grădinițele 1, 17 și 23.
Cei peste 350 de copii vor beneficia de tratamente și intervenții stomatologice gratuite în cadrul celui mai modern cabinet existent, acest lucru fiind posibil grație donației primite din partea asociației umanitare „STEF Friesland” din Olanda. Concret, scaunul special pentru pacienți și aparatura necesară au fost donate de fundația olandeză, în timp ce municipalitatea bârlădeană a pus la dispoziție spațiul, câteva birouri, medicamente și materiale sanitare, precum și instrumentar modern. Tot primăria a angajat și medicul stomatolog care va lucra aici.
„Acest lucru a fost posibil datorită unui foarte bun prieten de-al meu, care mi-a făcut cunoștință cu președintele Fundației «Emmaus Friesland» din Olanda. Între noi s-a legat imediat o relație de prietenie, care a început cu vizitarea școlii și a continuat cu trimiterea de ajutoare. De-a lungul anilor, am primit mai multe transporturi de mobilier școlar, atât pentru noi, cât și pentru alte școli din Bârlad și din mediul rural. Am primit pentru școală aparatura pentru cabinetul stomatologic, mobilier școlar, aparate de fitness necesare în sala de sport și, chiar în această vară, 36 de monitoare de calculator, șapte unități și șase laptop-uri. Cred că, la acest moment, școala noastră are tot ceea ce este necesar pentru un învățământ modern și de calitate, atât prin condițiile materiale de care dispunem cât și prin corpul profesoral de înaltă calitate”, ne-a declarat prof. Ionel Dumitrașc, directorul școlii.


Leave a Reply