Cadrelor medicale bârlădene le-a ajuns cuțitul la os: Protest spontan la „Elena Beldiman”


Zeci de salariați ai Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad au luat parte, ieri dimineață, la un protest în cursul căruia au cerut inclusiv demisia managerului interimar. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că șefii instituției au aprobat suplimentarea numărului de ore de muncă pentru acordarea sporului de tură, dar și de faptul că din luna iunie nu au mai primit tichete de masă. Primarul Boroș le-a explicat că, dacă nu se iau măsuri pentru reducerea cheltuielilor, se poate ajunge la declasificarea spitalului, respectiv desființarea unor secții, reducerea salariilor și concedieri în masă.

Protest ad-hoc, ieri dimineață, puțin după ora 9.30, la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. 40-50 de asistente, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri și alte categorii de personal au ieșit în fața pavilionului principal pentru a cere demisia managerului interimar Corneliu Decuseară, găsit „vinovatul de serviciu” pentru neacordarea tichetelor de masă încă din luna iunie. O altă nemulțumire este legată de faptul că, la ultima ședință a Consiliului de Administrație, s-a aprobat ca plata sporului de tură de 15% să se facă pentru cinci nopți lucrate într-o lună, față de trei în prezent.
Pentru că managerul nu a ieșit să stea de vorbă cu ei, oamenii l-au chemat la discuții pe primarul Dumitru Boroș, care și-a făcut apariția după ora 11.30, după ce participase la ședința extraordinară a Consiliului Local. El a venit însoțit de directorul executiv Liviu Angheluță și directorul tehnic Cezar Chiper. Întrucât mulțimea număra acum peste o sută de persoane, întâlnirea s-a mutat în clubul spitalului, unde a ajuns și Decuseară.
Timp de aproape două ore, angajații și-au pus pe tapet problemele, subliniind că muncesc mai mult decât prevede fișa postului, dar primesc salarii mai mici față de statele de plată întocmite lunar. Aproape de fiecare dată când Boroș dădea să prezinte situația, cei din sală începeau să vocifereze, astfel că nimeni nu mai înțelegea nimic.

“Dacă nu suntem oameni chibzuiți, se poate ajunge la declasificarea spitalului”

Într-un final, managerul Decuseară a afirmat că spitalul a ajuns falimentar din cauza faptului că a încheiat contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pentru un anumit număr de cazuri rezolvate (spitalizare de zi și spitalizare continuă), dar se decontează mai puțini bani decât s-a aprobat întrucât fie sunt rezolvate mai puține cazuri, fie sunt internați prea mulți pacienți. Un alt motiv pentru care spitalul e „în gaură” sunt contractele păguboase încheiate cu firmele care au concesionat serviciile de catering, spălătorie și investigații tomograf.
„La data de 31 mai 2017, spitalul avea către firmele care l-au căpușat cu mulți ani în urmă – Axa Serv, Media Class și Axa Design – o datorie de 3.600.910 lei, reprezentând 41% din întreaga datorie a spitalului. Nu cunosc indicii despre cum s-a ajuns la această situație. Cei care au condus destinele spitalului până la 30 aprilie 2017 trebuie să răspundă la întrebări. Contractele cadru cu aceste firme au fost actualizate la 31 martie 2017 pentru încă patru ani. În situația în care acești furnizori ne vor da în judecată pentru recuperarea debitelor restante, conturile ne vor fi blocate, iar spitalul va fi declarat falimentar”, a spus Decuseară.
„Trebuie să înțelegeți că, numai în acest an, a fost alocată de la bugetul local suma de 1,9 milioane de lei pentru plata utilităților spitalului. Acești bani i-am fi putut aloca pentru investiții, însă am preferat să ajutăm spitalul pentru că, dacă nu suntem oameni chibzuiți, se poate ajunge la declasificarea spitalului. Acest lucru înseamnă desființarea secțiilor până la funcționarea cu patru secții într-un spital de grad IV, modificarea organigramei, a statului de funcții și micșorarea salațiilor, inclusiv o finanțare mult mai mică de la Casa de Asigurări”, a concluzionat Boroș.
S-a stabilit de comun acord ca și în luna august acordarea sporului de tură să se calculeze la fel ca în prezent, urmând ca ulterior să se mai negocieze. Totodată, s-a stabilit să se organizeze o altă întâlnire, la care să participe atât conducerea spitalului (manager, comitet director și reprezentanți ai Consililiului de Administrație) și primarul Boroș, cât și reprezentanți ai fiecărei secții.


Leave a Reply