Călătoriile Oltei Rășcanu Gramaticu


Bârlădeanca Oltea Rășcanu Gramaticu a ținut să-i aibă părtași și pe vasluieni în cea mai recentă călătorie a sa în America Latină, zugrăvită în cuvinte delicate grație celui mai nou volum al său, ”Unde zboardă condorii”, lansat la Sala Tinart a Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”.

Vasluienii au fost aproape de profesoara Oltea Rășcanu Gramaticu, președintele Societății de Științe Istorice – filiala Bârlad, la lansarea celei mai noi lucrări care îi poartă semnătura, ”Unde zboară condorii”. Cunoscuta scriitoare a ținut să împartă cu vasluienii o parte din civilizația Americii Latine, propunând o călătorie fascinantă într-una dintre cele mai misterioase civilizații.

”Această carte de călătorie este e lupta unui învingător cu propriile sentimente nutrite, dar și visul ei împlinit ce a alergat atâta vreme să prindă Clipa Nemuririi în drumul spre Paradisul Zeilor! Numai așa cercul de foc al neliniștilor călătoarei Oltea Rășcanu Gramaticu a putut într-un fel să se purifice chiar acolo unde zboară condorii, trezind conștiințe tocmai atunci când misterul zeilor a aterizat în sufletul oamenilor”, a declarat dr. Laurențiu Chiriac, muzeograf.

Pentru a nuanța călătoria misterioasă a Oltei Rășcanu Gramaticu, autoarea i-a adus în sprijin pe profesorii Nicolae Crețu și Elena Popoiu, cea din urmă afirmând că a fost martoră la 100 de călătorii ale scriitoarei și, după cum bine o cunoaște, nu crede că se va opri aici.

”Am vrut o carte despre Mirajul andin, cu civilizații care i-au marcat existența, fixând în scara valorilor enigmatice Imperiul Soarelui, al nemuritorului Inca și zborul inegalabilului condor, mesagerul zeilor… Din orice luptă vreau să ies învingătoare, învăț lucruri noi, am idei, mă lupt cu miile de sentimente pe care nu le pot ignora, nu le pot alunga”, a subliniat autoarea.


Leave a Reply

%d bloggers like this: